Čína zatkla vodcu podvodu s falošnými vakcínami

NETKY.SK • 16 Február 2021, 08:58 • 2 min
Čína zatkla vodcu podvodu s falošnými vakcínami

PEKING - V Číne bojujú s obrovským podvodom s vakcínami. Zatkli podvodníka, ktorý predával namiesto skutočných vakcín soľný roztok a minerálnu vodu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čína zatkla iniciátora mnohomiliónového podvodu, ktorý vydával soľný roztok a minerálnu vodu za vakcíny Covid-19 a predával ich. Muž nazývaný Kong predtým, než vyrobil viac ako 58 000 vlastných zmesí „vakcíny“ najprv skúmal obaly skutočných vakcín, aby ich dokázal dokonale napodobniť. Informoval portál BBC.

 

img

 

Falošné vakcíny bolí prepašované aj do zámoria, nie je však známe kam boli odoslané. Kong je medzi 70 ľuďmi, ktorí boli zatknutí za podobné trestné činy. Peking sa zaviazal, že zakročí proti podvodom s vakcínami.

 

Došlo k zatknutiam, ktoré zahŕňali viac ako 20 prípadov. Väčšina podvodov sa objavila už koncom minulého roka, ale nové podrobnosti boli zverejnené až tento týždeň.

 

img

 

Podľa súdu získal Kong a jeho tím zisk 18 miliónov juanov (2,78 milióna dolárov) tým, že od augusta minulého roku dávali do striekačiek soľný roztok alebo minerálnu vodu a predávali ich ako vakcíny na Covid.

 

img

 

Predaj sa uskutočňoval v domnienke, že vakcíny boli získané „internými kanálmi“ originálnych výrobcov. V iných prípadoch sa v nemocniciach predávali falošné vakcíny za zvýšené ceny. Ostatní falšovatelia dokonca uskutočňovali vlastné očkovacie programy a nechali „dedinských lekárov“ očkovať ľudí falošnými injekciami v ich domoch a autách.

 

Najvyšší orgán činný v trestnom konaní v Číne vyzval regionálne agentúry, aby pri obmedzovaní týchto aktivít spolupracovali s políciou.

 

Súvisiaci článok: Pandémia sa vďaka diktatúre stala pre Čínu požehnaním. Vzrástla ekonomika a zlepšilo sa jej postavenie vo svete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies