U našich severozápadných susedov sa rozoberá návrh o zavedenie sektorovej dane pre banky

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 19:24 • 2 min
U našich severozápadných susedov sa rozoberá návrh o zavedenie sektorovej dane pre banky

PRAHA - Podľa ministra zahraničných vecí ČR Tomáša Petříčka by sa mohli banky, ktoré priznávajú rekordné zisky podieľať viac na finančnom sektore štátu. Zavedenie tzv. sektorovej dane by sa nepremietlo na celkových cenách pre zákazníka, ako je to napríklad u mobilných operátorov.

slovakia

left justify in out

Iného názoru je však predseda KSČM Vojtěch Filip. Ten sa stavia zavedeniu sektorovej dane pre banky veľmi zdržanlivo. Výhodnejšia by bola podľa jeho slov "daň za finančné transakcie." 

 

img

 

Česká televízna stanica ČT24.cz prišla s informáciou, že štát chce získať na budúci rok miliardy do štátneho rozpočtu jednak od bánk, ale aj zdražením alkoholu či dividend. Podľa ministra Petříčka chcú sociálni demokrati zaviesť dokonca daň z príjmov globálnych internetových firiem z reklamy.

 

img

 

Takúto daň z reklamy by platili len veľké internetové spoločnosti ako Google, Apple, Facebook a Amazon. Česi sa inšpirovali Rakúšanmi, ktorí zaviedli takúto daň už minulý rok. Spomenuté internetové firmy budú tak po novom platiť 3% štátu z celkovej sumy, ktorú získajú v priebehu roka za internetovú reklamu.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies