Robert Fico: Ľudia chcú referendum, do schránok im prídu petičné hárky. Pellegrini verí, že sa podpíše dostatok hárkov

NETKY.SK • 5 Február 2021, 12:52 • 2 min
Robert Fico: Ľudia chcú referendum, do schránok im prídu petičné hárky. Pellegrini verí, že sa podpíše dostatok hárkov

Strany HLAS-SD a SMER-SD sa budú podielať na zbere podpisov pod vyhlásenie referenda s využitím všetkch dostupných prostriedkov.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to prehlásil  Peter Pellegrini po tom, ako parlament odmietol ich návrh ústavného zákona na skrátenie volebného obdobia NR SR. Doplnil, že petičnému výboru sa k dnešnému dňu podarilo zhodnúť na znení petičného hárku. Zverejnený bude tak, aby bol k dispozícii všetkým politickým stranám, združeniam aj všetkým občanom, ktorí sa chcú pod petíciu podpísať. Podotkol, že sa podarilo vykreovať apolitický výbor.

 

PETÍCIA ZA REFERENDUM ODŠTARTOVALA Dnes odštartovala petícia za vypísanie referenda o predčasných parlamentných...

Uverejnil používateľ Peter Pellegrini Piatok 5. februára 2021

 

Pellegrini podotkol, že petíciu je možné podpísať oddnes. Hárky sa budú zhromažďovať na pôde petičného výboru. Verí, že ak všetci pridajú „ruky k dielu“, podarí sa im vyzbierať 350-tisíc podpisov v rekordne krátkom čase. Expremiér zdôraznil, že to nie je petícia strany Hlas-SD. „Je to čisto petícia, ktorá bude prebiehať pre občanov tejto krajiny a Hlas sa len hlási k tomu, že ide pomôcť k zberu podpisov a prispieť svojím dielom k vyzbieraniu 350-tisíc podpisov,“ doplnil.

 

 

 Robert  Fico, predseda mimovládnej strany SMER-SD v plnej sile s využitím všetkým prostriedkov a všetkých štruktúr podporuje myšlienku občianskeho referenda 2021. Uvádza, že veľkému počtu obyvateľov príde domov do poštovej schránky obálka s petičným hárkom. Vďa. „Náš príspevok je v tom, že vo veľkej obálke bude malá obálka, kde bude napísané, že bude zaplatené poštovné. Ak sa občan Slovenskej republiky rozhodne vyplniť petičný hárok, len ho vloží do druhej obálky a tú hodí do poštovej schránky. Nebude musieť zaplatiť ani cent,“ podotkol s tým, že Smer-SD uhradí poštovné. Suma bude vyčíslená, keď im pošta pošle faktúru na uhradenie.

 



Znenie referendovej otázky je „Súhlasíte s tým, aby sa skrátilo VIII. volebné obdobie Národnej rady Slovenskej republiky tak, aby sa voľby do Národnej rady Slovenskej republiky vykonali do 180 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov tohto referenda?“. Predsedom petičného výboru je Ervín Erdélyi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies