RTVS: Slovenský rozhlas sa pripája k Svetovému dňu rozhlasu

NETKY.SK • 13 Február 2024, 11:00 • 2 min
RTVS: Slovenský rozhlas sa pripája k Svetovému dňu rozhlasu

Svetový deň rozhlasu pripadá na 13. februára a Slovenský rozhlas naň reaguje zmenou vysielacej štruktúry. UNESCO World Radio Day je medzinárodný deň vyhlásený Organizáciou Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) s cieľom osláviť rádio ako médium a zároveň zvýšiť povedomie o jeho význame v každodennom živote ľudí.

slovakia

left justify in out

Cieľom UNESCO World Radio Day je podporiť spoluprácu medzi vysielateľmi a motivovať väčšie sieťovanie i zdieľanie vedomostí medzi rádiovými stanicami a profesionálmi. Každý rok sa sústredí na rôzne témy, ktoré zdôrazňujú sociálne, kultúrne a ekonomické prínosy rádia. Tohtoročná téma znie "Rozhlas: sto rokov informácií, zábavy a vzdelávania".

Rádio Slovensko

Rádio Slovensko sa pripojí k Svetovému dňu rozhlasu hneď ráno o 5.50 h s publicistickým príspevkom, že rozhlasové vlny nepoznajú hranice. Vďaka krátkovlnnému vysielaniu už dlhé roky dokážu ľudia počúvať slovenské a predtým československé rozhlasové vysielanie už desaťročia. Viacerí si naň navykli už v 80-tych rokoch a dnes počúvajú vysielanie Rádia Slovakia International zo Slovenska. V montáži sa dozvieme skúsenosti od poslucháčov z troch krajín: Kanady, Pakistanu a Fínska. Moderátorka Barbara Štubňová sa v Rannej téme od 6.00 do 9.00 h bude pýtať poslucháčov kde rádio najčastejšie počúvajú. O 14.47 h je pripravený publicistický príspevok redaktorky Dáši Omastovej Rádio naprieč generáciám, ktorý informuje o súčasnej cieľovej skupine rozhlasového vysielania a obsahu, ktorý sa jej ponúka.

Rádio Devín

Rádio Devín pripravilo pri príležitosti Svetového dňa rádia v utorok 13. februára nasledovný program:
Ars musica o 10.00 h prinesie spomienku na známeho - neznámeho Zoltána Hrabussaya, ktorý je  súčasťou histórie rozhlasového Rádiožurnálu a zároveň osobnosťou odkrývajúcou hudobnú históriu Bratislavy. V relácií Ladenie o 14.00 h Ľuboš Černák, riaditeľ Slovenského rozhlasu, priblíži poslucháčom aktuálny stav a víziu vysielania Slovenského rozhlasu. Večer na tému s Natáliou Dadíkovou o 19.00 h prinesie diskusiu pri príležitosti Svetového dňa rozhlasu. Rádio nás už takmer 100 rokov sprevádza cestičkami každodenného života, aj naprieč brázdami veľkých spoločenských prevratov. Aký bol rozhlas kedysi, ako sa zmenil a aká je jeho perspektíva na dynamickej mediálnej scéne 21. storočia? Pozvánku do diskusie prijali hudobná redaktorka Melánia Puškášová, spoluzakladateľ Rádiožurnálu Dalibor Klíma a intendantka Rádia Devín Zuzana Belková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: RTVS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies