Čína hlási ďalších 54 prípadov nákazy privezených zo zahraničia

NETKY.SK • 28 Marec 2020, 09:43 • 2 min
Čína hlási ďalších 54 prípadov nákazy privezených zo zahraničia

PEKING - V Číne znova vzrástol počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu "privezených" zo zahraničia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počet prípadov nákazy vzrástol

Ako v sobotu oznámila Národná zdravotnícka komisia v Pekingu, za uplynulých 24 hodín diagnostikovali ochorenie ďalším 54 ľuďom, ktorí pricestovali do krajiny. Celkovo tak Čína eviduje už viac než 600 takýchto prípadov, informovala agentúra DPA.

 

img

 

Podľa novej bilancie v Číne tiež zomreli na ochorenie Covid-19 ďalší traja ľudia, čím sa počet obetí od vlaňajšieho začiatku epidémie zvýšil na 3295.

 

Všetky tri nové obete zaznamenali v provincii Chu-pej, pôvodnom epicentre šírenia koronavírusu, kde však za posledných 24 hodín nehlásili nové prípady nákazy.

 

Čína dosiaľ eviduje podľa oficiálnych údajov 81.394 nakazených koronavírusom. Celkovo 74.971 z nich sa uzdravilo, 383 za posledný deň.

 

Zákaz vstupu na územie

Krajina v obave z druhej vlny nákazy vyvolanej zavlečením infekcií zo zahraničia vo štvrtok oznámila, že všetci cudzí štátni príslušníci budú mať od soboty zakázaný vstup na územie Číny. Dočasne bude pozastavená aj možnosť bezvízového tranzitu.

 

Oznámené bolo aj výrazné zredukovanie leteckých spojení. Od soboty môže každá čínska letecká spoločnosť ponúkať už len jedno spojenie s každou krajinou za týždeň. To isté platí pre zahraničné aerolínie prevádzkujúce lety do Číny, píše DPA.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies