Rozsiahly požiar na Francúzskej riviére sa podarilo lokalizovať

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 12:29 • 2 min
Rozsiahly požiar na Francúzskej riviére sa podarilo lokalizovať

PARÍŽ - Približne 500 hasičom sa podarilo lokalizovať rozsiahly požiar, ktorý už niekoľko dní sužuje oblasť Francúzskej riviéry.

slovakia

left justify in out

Požiar, ktorý neďaleko mestečka Bormes-les-Mimosas ležiacom v administratívnom regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur zachvátil plochu 17 štvorcových kilometrov, je pod kontrolou a ďalej sa už nešíri, informovala dnes rozhlasová stanica France Info.

 

Miestne úrady museli v noci na stredu evakuovať kvôli požiaru z kempingov a domov približne 10.000 ľudí. Mnohí z nich stále čakajú v núdzových priestoroch na povolenie na návrat.

 

Naopak sa nedarí dostať pod kontrolu ďalší veľký požiar v blízkosti mesta Artigues ležiaceho v departemente Var, s ktorým bojuje 400 hasičov. Požiare pohltili v minulých dňoch v južnom Francúzsku a na ostrove Korzika plochu s rozlohou asi 70 kilometrov štvorcových.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies