Revolúcia Elona Muska: Vytvára technológiu ovládanú myšlienkami!

NETKY.SK • 17 Júl 2019, 11:23 • 2 min
Revolúcia Elona Muska: Vytvára technológiu ovládanú myšlienkami!

Elon Musk je považovaný za priekopníka v rámci nových technológií. V nopi ale predstavil niečo, čo svet ešte nevidel.

slovakia

left justify in out

Predstavte si, že by ste na ovládanie vecí okolo seba nepotrebovali pohnúť ani prstom. Ležali by ste na gauči a len by ste si pomysleli na to, čo chcete urobiť a v momente by sa tak stalo. Znie to ako sci-fi, však? Pravda je ale taká, že presne na takejto futuristickej technológii v súčasnosti pracuje Elon Musk so svojou firmou Neuralink. Revolučný vynález by ale po spustení na trh nemal byť určený primárne bežným ľuďom, ale tým, ktorí majú z nejakého dôvodu paralyzované telo.

 

Pokusy s podobne fungujúcou technológiou nie sú vo vedeckých kruhoch novinkou, no práve Musk sa skutočne blíži k realizácii. Systém spočíva v akomsi mikročipe, ktorý sa implantuje do lebky a následne dokáže zachytávať a „čítať“ jednotlivé impulzy v mozgu, vďaka čomu môže človek riadiť veci okolo seba iba myšlienkami.

 

Spoločnosť Neuralink je prvou, ktorá dokázala vynájsť špeciálne vlákna na upevnenie mikročipu na ľudské tkanivo. Jeho výhoda oproti ostatným pokusom je, že toto tkanivo takmer vôbec nepoškodzuje. Zároveň už vyvinuli prístroj na vkladanie čipov do mozgu.

 

V súčasnosti bola táto zložitá technologická novinka testovaná predovšetkým na myšiach a opiciach. Ukázala sa ako plne funkčná. Na človeku čip ovládaný myšlienkam ešte neskúšali, no Elon Musk vyjadril nádej, že do konca budúceho roka budú mať prvého dobrovoľného ľudského pacienta

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies