Aston Villa vyšla v EKL vo Varšave naprázdno

NETKY.SK • 22 September 2023, 11:45 • 2 min
Aston Villa vyšla v EKL vo Varšave naprázdno

VARŠAVA - Futbalisti Legie Varšava sa postarali o jedno z najväčších prekvapení prvého kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej lige. Poľský klub doma zdolal Aston Villu 3:2, výrazný podiel na cennom skalpe účastníka Premier League mal dvojgólový albánsky útočník Ernest Muci.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Legie Varšava sa postarali o jedno z najväčších prekvapení prvého kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej lige. Poľský klub doma zdolal Aston Villu 3:2, výrazný podiel na cennom skalpe účastníka Premier League mal dvojgólový albánsky útočník Ernest Muci.

 

Trojnásobný víťaz Európskej ligy Unai Emery nebol na lavičke Aston Villy spokojný s výkonom tímu: "Mali sme veľmi dobré, ale aj veľmi zlé chvíle. Na začiatku prvého aj druhého polčasu sme inkasovali góly, to by sa nemalo stávať. V európskych pohároch sú vždy veľmi náročné zápasy a tento bol presne taký. V závere sme premrhali príležitosti na vyrovnanie a tak sme nevkročili do skupiny úspešne. O to dôležitejšie budú ďalšie zápasy a ja mám rád, keď máme pred sebou takúto výzvu."

Legii pomohol k triumfu plný štadión s takmer 28-tisíc divákmi. "Fanúšikovia boli naším dvanástym hráčom. Ešte sme nedosiahli náš strop, veľa toho ešte potrebujeme vylepšiť. Pre mňa i klub to bol historický večer, ale nepreceňujme toto víťazstvo. Teraz ho musíme potvrdiť aj v lige a ďalších stretnutiach v skupine," zdôraznil Runjaič.

 

Neuveriteľný obrat sa v druhom dueli E-skupiny podaril bosnianskemu tímu Zrinjski Mostar. Po prvom polčase prehrával doma s favorizovaným Alkmaarom 0:3, no v druhom strelil štyri góly a triumfoval 4:3. Dvoma presnými zásahmi k tomu prispel stredopoliar Zvonimir Kožulj. "Takýto priebeh je neskutočný. Bol to neuveriteľný večer pre celý Mostar, hráčov a aj fanúšikov. Práve oni nám v polčase dodali silu a v prestávke sme si povedali, že sa ešte pokúsime niečo dosiahnuť. Gól Kožulja nám dal krídla a som hrdý, že sme sa postarali o takýto obrat,“ povedal pre portál sportsport.ba kapitán domácich Nemanja Bilbija.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Birmingham Live / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies