Z letiska v Toronte ukradli kontajner s cennosťami za milióny eur

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 08:26 • 2 min
Z letiska v Toronte ukradli kontajner s cennosťami za milióny eur

TORONTO - Z letiska v kanadskom Toronte bol ukradnutý nákladný kontajner so zlatom a ďalšími cennosťami za viac než 20 miliónov kanadských dolárov (približne 14 miliónov eur). Vo štvrtok o tom informovala tamojšia polícia, na ktorú sa odvolávajú agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Kontajner s cennými predmetmi bol na Pearsonovom medzinárodnom letisku v Toronte vyložený v pondelok večer a následne ho bezpečne presunuli a uskladnili v príslušnom zariadení, priblížil na tlačovej konferencii Stephen Duivesteyn, policajný inšpektor v regióne Peel v Ontáriu. Dodal, že krátko po prevoze kontajnera do nákladného skladu bolo polícii nahlásené jeho odcudzenie.

 

Ako k lúpeži došlo, ani kto za ňu môže byť zodpovedný, Duivesteyn odmietol komentovať. Polícia nikoho nezadržala. Vyšetrovanie podľa jeho slov prebieha vo všetkých smeroch. Policajný inšpektor dodal, že išlo o "veľmi zriedkavý" a izolovaný čin, ktorý nemal vplyv na bezpečnosť cestujúcich na letisku. Či išlo o profesionálnu lúpež, zatiaľ podľa neho nie je možné určiť. Noviny Toronto Sun napísali, že zlodeji ukradli 3600 libier zlata a citovali anonymné zdroje, podľa ktorých sa vyšetrovatelia zameriavajú na skupiny organizovaného zločinu v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona