Letné prestupové obdobie vo futbale je za nami, toto sú najzaujímavejšie transfery posledného dňa!

NETKY.SK • 1 September 2021, 15:35 • 2 min
Letné prestupové obdobie vo futbale je za nami, toto sú najzaujímavejšie transfery posledného dňa!

Dnes o polnoci sa oficiálne uzavrelo letné prestupové okno a futbalové kluby sa snažili na poslednú chvíľu posilniť svoje kádre. Okrem návratu francúzskeho útočníka Griezmanna do Atlética Madrid priniesli posledné hodiny „prestupáku“ aj niekoľko ďalších zaujímavých rošád.

slovakia

left justify in out

Londýnska Chelsea potvrdila príchod španielskeho záložníka Saúla Atlética Madrid. Dvadsaťšesťročný hráč prichádza na ročné hosťovanie, súčasťou ktorého je aj opcia na trvalý prestup vo výške 40 miliónov eur. Úradujúci šampión Ligy majstrov zaplatí za hosťovanie sumu 5 miliónov eur. Saúl nastupoval za menší z madridských klubov od roku 2010 a na konte má viac ako 300 zápasov. S Atléticom sa tešil zo zisku španielskeho titulu, dvakrát si zahral aj vo finále milionárskej súťaže.

 

 

Susedný Arsenal priviedol do svojich radov japonského reprezentačného obrancu Takehira TomiyasuaBologne za 20 miliónov eur. Taliansky klub môže zinkasovať ďalšie tri milióny na základe rôznych bonusov. Anglický tím naopak na dvanásť mesiacov opúšťa Héctor Bellerín, ktorý sa presúva do Betisu Sevilla. Krajný obranca sa do rodného Španielska vracia po desiatich rokoch.

 

Turínsky Juventus zareagoval na odchod hviezdneho Cristiana Ronalda a z Evertonu priviedol na dvojročné hosťovanie talentovaného útočníka Moiseho Keana, ktorého musí v lete 2023 kúpiť za 28 miliónov eur. Dvadsaťjedenročný taliansky reprezentant sa vracia do známeho prostredia, keďže za Juventus hrával od svojich desiatich rokov. V roku 2019 odišiel do Anglicka, kde sa mu príliš nedarilo, v minulej sezóne však ožil na hosťovaní v Paríži Saint Germain a v 36 zápasoch strelil 16 gólov.

 

 

Slavia Praha nezvládla kvalifikáciu do Ligy majstrov a prichádza tak o svojich žiadaných hráčov. Dvadsaťročný obranca David Zima podpísal štvorročný kontrakt s FC Turín, zatiaľ čo senegalský útočník Abdallah Sima prestúpil do Brightonu, najbližšiu sezónu však strávi na hosťovaní v druholigovom Stoke City. Pôsobisko zmenil aj bývalý hráč Slavie Alex Král, ktorý zo Spartaku Moskva zamieril do Premier League, kde bude obliekať dres West Hamu United. Český reprezentant prichádza na ročné hosťovanie s povinnou opciou.

 

 

Tottenham si zaistil služby Emersona Royala. Dvojnásobný brazílsky reprezentant prišiel z Barcelony za 25 miliónov eur a v novom pôsobisku podpísal zmluvu do roku 2026. Do katalánskeho celku prestúpil v roku 2019 a odvtedy hrával za Betis Sevilla, kde mu na konci minulej sezóny skončilo hosťovanie. V rámci najvyššej anglickej súťaže zmenil dres Daniel James, ktorý vymenil Manchester United za Leeds United.

 

Novú kariérnu výzvu má pred sebou Radamel Falcao. Ostrieľaný kolumbijský kanonier sa dohodol s Galatasarayom Istanbul na rozviazaní zmluvy a posilnil Rayo Vallecano, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt. 

 

 

Realu Madrid sa síce nepodarilo získať Kyliana Mbappého, ktorý do kráľovského klubu s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri o rok, s Rennes sa však dohodol na príchode osemnásťročného Eduarda Camavingu, ktorý je považovaný za jeden z najväčších talentov v Európe. Mladík podpísal v hlavnom meste kontrakt do roku 2027 a Real za neho zaplatil 30 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies