Autom na dovolenku? Tu nájdete zoznam čarovných miest v Európe

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 21:17 • 2 min
Autom na dovolenku? Tu nájdete zoznam čarovných miest v Európe

Ak milujete turistiku a cestovanie máte v krvi, prúdy nadšených turistov tak každoročne jazdí obdivovať krásy slovenskej kotliny, alebo rovno nasadnú do auta a vydajú sa na príjemnú letnú dovolenku do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Cestovanie po vlastnej osi má mnoho výhod - môžete si cestu rozplánovať tak, ako sa vám páči a navštíviť miesta, ktoré vás naozaj zaujímajú. Pokiaľ zháňate inšpiráciu, ktoré lokality pri cestách navštíviť, čítajte ďalej.

 

Ksamil, Albánska riviéra

Neďaleko gréckej hranice Južno od mesta Saranda nájdete mesto Ksamil so svojimi krásnymi plážami. V mori sa nachádzajú tri ostrovčeky, ktore poskytujú maximálne súkromie a nedotknutú krajinu. Dá sa tam doplávať, prípadne dopraviť loďkou. Ksamil je rušné mesto, kde prichádza množstvo turistov. Naviac pripomína krásny ostrov Bora Bora.

 

Dĺžka cesty z Bratislavy: okolo 1550 km

 

img

 

Zlatni rat, Chorvátsko

Údajne najkrajšia a najobľúbenejšia pláž celého Jadranu. Pláž plná okruhliakov má tvar rohu, vybiehajúceho z ostrova v dĺžke niekoľkých stoviek metrov a zvažujúceho sa prudko do mora.

 

Vďaka morským prúdom sú okruhliaky neustále unášané a pláž tým získava stále nový tvar - niekedy je výbežok zahnutý doprava, inokedy zas doľava.

 

Neďaleko pláže sa nachádzajú zvyšky rímskej Villy, ktoré sú ukryté v malebnom borovicovom lesíku. Ste fanúšikmi vodných športov - napr. Windsurfingu a potápanie? Potom nesmiete návštevu "Zlatého rohu" vynechať!

 

Dĺžka cesty z Bratislavy: okolo 900 km

 

img

 

Fuschlsee, Rakúsko

Krásne miesta na kúpanie nájdete prekvapivo aj v susednom Rakúsku. Najmä ak ste priaznivci aktívnej dovolenky, potom určite musíte navštíviť rakúske jazero Fuschlsee. Tu si budete môcť užiť dokonale upravené bežecké trate, pešie trasy cez panenskú prírodu, prechádzky na veslovacom člne cez celé jazero alebo sa nechať zlákať krásne upravenými plážami a ochladiť sa v priezračnej vode.

 

Dĺžka cesty z Bratislavy: okolo 375 km

 

img

 

Izola, Slovinsko

V prístavnom mestečku Izola sa rozprestiera otvorené Jadranské more, ktoré ponúka príjemné kúpanie pri letných teplotách vody medzi 22 - 26 °C. Pláž voľne prechádza do borovicového lesa, ktorý ponúka príjemný chládok. Na svoje si prídu aj fanúšikovia cyklistiky - chodníky totiž vedú trasou bývalej železnice.

 

Dĺžka cesty z Bratislavy: okolo 540 km

 

img

 

Palavas les Flots, Francúzsko

Okrem nádherných piesočných pláží môžete navštíviť aj vinárske oblasti, stredoveké mestečká, antické pamiatky a lagúny. Celú cestu pôjdete po diaľnici, takže v cieli budete rýchlo! Vo Francúzsku na vás tiež čaká výborná a rozmanitá kuchyňa - morské plody, steaky i zeleninové šaláty.

 

Dĺžka cesty z Bratislavy: okolo 1560 km

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies