Rowan Atkinson predáva auto, ktoré by ste si určite nespojili ani s postavou Mr.Beana

NETKY.SK • 2 Apríl 2021, 10:59 • 2 min
Rowan Atkinson predáva auto, ktoré by ste si určite nespojili ani s postavou Mr.Beana

Britský herec a nezabudnuteľný komik Rowan Atkinson, známy predovšetkým ako pán Bean, je známy milovník a zberateľ automobilov. A teraz jeden voz zo svojej kolekcie predáva.

slovakia

left justify in out

Možno si niekto z vás Atkinsona spojí s britským superšportom McLaren F1, niektorí z vás si tak možno pamätajú, že tento skvelý herec bol v jednom čase vídaný so Škodou  Suberb druhej generácie. 

 

img


Atkinson sa svojim autami nerád chváli, čo je dôvodom, že o kúskoch v jeho zbíerke vieme veľmi málo až do momentov, kým sa niektorého z nich nezabvuje. Rowan vlastní upravený Ford Falcon z roku 1964. Fordom sa mohol pochváliť už od roku 2006 a taktiež sa s ním zúčastnil mnohých veteránskych závodov. 

 

img

 

 

Falcon je upravený tak, aby splňoval pravidlá FIA, šúčasne má však registračnú značku, takže sa môže pohybovať po bežných cestách. O úpravu vozidla na okruhové súťaženie sa postarala spoločnosť John Freeman Racing. Atkinsona úprava stála približne 7 tisíc libier, čo je  asi 8200 €. 


img

O pohon sa stará veľký vidlicový osemvalec, s ktorým sa vyhral Steve Warrior. Výkon nepoznáme, ale rozhodne pôjde o stovky koní. S najväčšou pravdepodobnosťou bude dôvodom predaja nevyužitie. V roku 2019 a 2020 herec s Falconom nejazdil.

 

img

O predaj sa formou aukcie stará spoločnosť Silvestone Auctions, ktorá očakáva, že by sa auto mohlo vydražiť až za približne 76640 €

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies