R.FICO: vďaka prezidentke sa stal faktickým ministrom vnútra Hamran

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 13:30 • 2 min
R.FICO: vďaka prezidentke sa stal faktickým ministrom vnútra Hamran

Predstavitelia strany SMER – slovenská sociálna demokracia sa na tlačovej besede venovali téme odvolania ministra vnútra, kde evidentne padlo nariadenie, že musia odovzdať rezort policajnému prezidentovi Hamranovi, čo je zrejmé, i keď oficiálne má rezort viesť premiér Ódor. „Poznáte sa alebo budete verejne klamať, že sa nepoznáte? Poznáte sa z minulosti? Aké boli vaše vzťahy?“ podotýka R. Fico.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dodal, že už v minulosti mal Hamran konflikty s generálom Lučanským, ako aj s generálom Gašparom. A na to, aby sa mohol stať policajným prezidentom, musel sa zmeniť zákon. Ministrom vnútra SR je teraz Hamran, o čom rozhodla prezidentka. Je to čistý Matovičov človek. Ten zas tlieska a chváli rozhodnutia premiéra Ódora a prezidentky, na rozdiel od ostatných.
 
No a prečo to vyhovuje prezidentke? Po prvé, Lipšic sa v utorok večer stretol s prezidentkou. Ďalej Lipšic potrebuje Hamrana, lebo potrebuje spoluprácu ÚŠP a NAKA, aby sa navzájom mohli kryť.  Prezidentka potrebuje pomáhať Progresívnemu Slovensku, nakoľko už nebude kandidovať v prezidentských voľbách, stratila akékoľvek zábrany a urobí všetko pre podporu svojej strany.
 
Robert Fico potvrdil, že jeho strana chce uznesením Národnej rady SR zaviazať premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý je poverený vedením rezortu vnútra, aby odvolal prezidenta Policajného zboru SR Štefana Hamrana a aby okamžite podal návrh na vládu na odvolanie riaditeľa úradu inšpekčnej služby Juhása.
 
Robert Fico potvrdil, že je fakt, že za odvolaním ministra vnútra v demisii Ivana Šimka bol jeho principiálny postoj, no hlavne to boli poznatky, ktoré nadobudol z toho, ako funguje NAKA na politickú objednávku a čo sa všetko deje. Tým sa stal pre prezidentku a Progresívne Slovensko prekážkou, ktorú urýchlene odstránili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies