Ruskí futbalisti dostali od WADA výnimku

NETKY.SK • 9 December 2019, 18:14 • 2 min
Ruskí futbalisti dostali od WADA výnimku

LAUSANNE - Aspoň nejaké dobré správy pre ruský šport. Vzhľadom na rozhodnutie komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), budú mať ruskí športovci obmedzenia na rôznych svetových šampionátoch. Kvalifikácie na MS 2022 sa to ale nevzťahuje.

slovakia

left justify in out

Ruskí futbalisti môžu bez obmedzení vstúpiť do kvalifikácie MS 2022 v Katare. Uviedol to predseda revíznej komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Jonathan Taylor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa QATAR-2022 (@fifa2022qatar),

 

Ruskí reprezentanti nesmú najbližšie štyri roky súťažiť pod národnou vlajkou a na veľkých podujatiach sa predstavia iba preverení športovci so štatútom "nezávislých". V prípade futbalistov je však odlišná situácia. "V kvalifikácii sa nerozhoduje o majstrovskom titule, takže Rusi sa môžu zúčastniť. Rozhodnutie WADA sa týka iba šampionátu," povedal Taylor, no dodal: "Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) môže prísť s vlastným návrhom."

 

img

 

Exekutíva WADA suspendovala vo včerajších hodinách Rusko z účasti na globálnych podujatiach vrátane olympijských hier. Problémom bola manipulácia dát z moskovského laboratória.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies