Písmo odhalí skrytý hnev aj druh osobnosti. Čo o vás vypovedá?

NETKY.SK • 28 Október 2023, 11:00 • 2 min
Písmo odhalí skrytý hnev aj druh osobnosti. Čo o vás vypovedá?

Písmo môže naznačiť aj sklony jeho autora a vzorce správania, ktoré sa prejavia tým, ako písmo vyzerá. Príliš veľký sklon doprava môže ukázať, že je človek výbušný, nerozvážny alebo že nedodržiava sľuby.

slovakia

left justify in out

To, aký máte rukopis o vás vie prezradiť neskutočne veľa. Máte medzi písmenami väčšiu medzeru, alebo sa nakláňajú na pravú či ľavú stranu? Dokonca aj to, aký tlak pri písaní používate, môže povedať veľa o vašej osobnosti.

Tvar a štýl písania

Tlak, ktorý vynaložíme pri písaní o nás vie napovedať veľa. Ak je silnejší, súvisí so silnými emóciami a silnou osobnosťou, ten menší naopak hovorí o jemnosti a citlivosti. Takisto dôležitý je aj tvar písmien. Ak sa radíte medzi ľudí, ktorých písmená sú zaoblené, vynikáte kreatívnosťou a ste veľmi priateľskí. Logicky mysliaca osobnosť sa zase vyznačuje hranatejším písmom.

Grafológia je neuveriteľne zaujímavá veda, podľa ktorej sa môže poznať to, aký má človek charakter aj to, ako sa počas svojho života vyvíja. 

Analýza písma môže byť dokonca použitá na odhaľovanie klamstiev a odhaľovanie možných zdravotných ťažkostí.

Čo naznačuje písmo?

Veľký rukopis: Extrovert
Silný tlak: Silná osobnosť
Okrúhle písmená: Kreatívny
Veľké medzery medzi písmenami: Voľnomyšlienkár
Veľký podpis: Sebavedomý
Malý rukopis: Introvert
Ľahký tlak: Citlivý
Hranaté písmená: Logický
Malé medzery medzi písmenami: Sústredený
Malý podpis: Túžba po súkromí

Štýl písma môže odhaliť hrané správanie

Písmo môže naznačiť aj sklony jeho autora a vzorce správania, ktoré sa prejavia tým, ako písmo vyzerá. Príliš veľký sklon doprava môže ukázať, že je človek výbušný, nerozvážny alebo že nedodržiava sľuby. 

Sklon písma doľava naznačuje, že jeho autor sa môže pretvarovať a hrať svoju osobnosť, pričom sa správa strojene. Kolmý rukopis odhaľuje veľmi odmeraného a chladného človeka.

Ak píšete blchy písmo treba lúštiť, podľa odborníkov ste nerozhodný a môžete na okolie pôsobiť ľahostajne. Sľuby taktiež nie sú silnou stránkou ľudí, ktorí majú malé písmo. Pravý opak, veľké písmená ukazujú dominantnú osobnosť, ktorá nerada príma rady a je sebavedomá. Môže však pôsobiť pyšne. 


Úzke písmená identifikujú introverta, ktorý sa ľuďom neotvorí tak rýchlo a svoj svet si necháva pre seba. Tučné a hrubé písmená naopak odhalia lenivcov a menších flákačov. 

Písmo odhalí skrytý hnev

Silné písmo, kedy sú grafy do papiera priam vyryté odhaľuje skrytý hnev a vnútorné problémy. Môže taktiež ukázať rýchle a nepremyslené konanie. 

Písané ani tlačené písmo nie sú pozitívne. Kým tí, ktorí sa držia zásad zo základnej školy a píšu výhradne písaným písmom so spájaním sú menej kreatívny a neradi opúšťajú stereotypy, ľudia s tlačeným písmom či mixom oboch môžu byť roztržitý a nevedia dávať pozor.

Čo váš rukopis hovorí o vašom zdraví

Vysoký krvný tlak: Písanie s premenlivým tlakom je jedným z možných indikátorov toho, že máte vysoký krvný tlak, najmä keď prechádza zo svetla do tmy.

Alzheimerova choroba: Rukopis sa zhoršuje, keď sa mentálne schopnosti zhoršujú. Jedným z mnohých faktorov je písanie rukou, ktoré sa mení na nepravidelné alebo pozmenené písmená spojené s chvením v písaní. Spomalí sa aj písanie.

Schizofrénia: Keď sa sklon často mení vo vete alebo v rámci toho istého slova, je to jedna z foriem dôkazu, že osoba nemá neustály kontakt s realitou.

Parkinsonova choroba: Jedným zo znakov Parkinsonovej choroby je veľmi malý alebo stiesnený rukopis – mikrografický. Niekedy môže byť rukopis taký malý, že ho dokonca pisateľ môže prečítať.
Energetické hladiny

Ručné písanie veľkým tlakom: Ak je písanie tmavé alebo presvitá na zadnú stranu papiera, znamená to vysokú úroveň energie.
Ľahký tlak naznačuje nedostatok energie alebo únavu.

 

Ručné písanie veľkým tlakom: Ak je písanie tmavé alebo presvitá na zadnú stranu papiera, znamená to vysokú úroveň energie.
Ľahký tlak naznačuje nedostatok energie alebo únavu.

Čo znamenajú medzery?

Ľudia, ktorí medzi slovami nechávajú veľké medzery, sa tešia zo slobody a nezávislosti, zatiaľ čo tí, ktorí stláčajú slová, majú radi spoločnosť iných. 

Ak sú vaše slová úplne natlačené na seba, analýza rukopisu naznačuje, že by ste mohli byť dotieraví alebo máte tendenciu tlačiť medzi ľudí. Aj váš domov môže poskytnúť obraz vašej osobnosti. Tu je niekoľko podrobností, ktoré o vás prezrádza váš dom .

Zdroje:

https://www.interez.sk/blog/co-prezradi-pismo-o-vasej-osobnosti-toto-vsetko-z-neho-vycitate/

https://najky.sk/co-o-vas-prezradi-vas-rukopis-budete-prekvapeni/

https://www.pens.com/blog/handwriting-infographic/

https://www.rd.com/list/handwriting-analysis/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: CNN.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies