Rodičia školákov by nemali prehliadnuť tento policajný apel

NETKY.SK • 1 September 2020, 17:53 • 2 min
Rodičia školákov by nemali prehliadnuť tento policajný apel

O deti, ktoré zajtra v prvom školskom dni nastúpia po netradične dlhých prázdninách, bude postarané aj z hľadiska bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Bratislava – Dohliadať na ich bezpečnosť budú príslušníci obecných či mestských polícií a príslušníci z Policajného zboru SR. Dohliadnu aj na plynulosť cestnej premávky. Ak to bude nevyhnutné, budú ju aj usmerňovať.

 

 

Znížiť rýchlosť

Problematická môže byť najmä ranná dopravná špička v rôznych miestach. Polícia sa preto zameria najmä na miesta v okolí autobusových zastávok či škôl. "Odporúčame v blízkosti priechodov pre chodcov znížiť rýchlosť. Kým si opäť všetci účastníci cestnej premávky zvyknú na zvýšený pohyb na cestách, treba byť mimoriadne opatrný," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

 

 

Rodičia, pozor!

Rodičia by mali podľa polície upozorniť svoje ratolesti na základné pravidlá cestnej premávky, aby policajtom ich preventívnu činnosť značne uľahčili. Všetci chodci by mali ovládať, že môžu vstúpiť na cestu len vtedy, ak sa pozrú vľavo, potom vpravo a zasa vľavo. A vstúpiť môžu len vtedy, ak sa nepribližuje žiadny dopravný prostriedok. Pozor si musia dať aj pri vchádzaní na vozovku spoza zaparkovaných áut, ktoré bránia vo výhľade. "Tiež, že cez cestu sa prechádza zásadne po priechode pre chodcov a najkratším smerom – kolmo. Mali by vedieť aj to, že nesmú vstúpiť na vozovku, keď svieti na semafore červený signál pre chodcov," zdôraznila hovorkyňa.

 

 

Pestré oblečenie

Polícia rodičom taktiež odporúča, aby deti obliekali dostatočne pestro. Nemali by zabudnúť ani na reflexné prvky, ktoré by mali byť umiestnené na topánkach, taške či čiapke. Vodič sa tak už z diaľky môže na dieťa pripraviť a zvýšiť ostražitosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies