Včera sa konala policajno-bezpečnostná akcia. Zameraná bola na hraničné priechody

NETKY.SK • 26 Apríl 2024, 21:30 • 2 min
Včera sa konala policajno-bezpečnostná akcia. Zameraná bola na hraničné priechody

Na vybraných hraničných priechodoch s Maďarskom pri vstupe na územie Slovenskej republiky sa vo štvrtok 25. apríla uskutočnila policajno-bezpečnostná akcia. Zameraná bola na elimináciu sekundárnej migrácie, teda odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí na územie členských štátov EÚ vstúpili a zdržiavajú sa v ňom neoprávnene

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok 25. apríla od skorých ranných hodín sa na 18 hraničných priechodoch v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji s Maďarskom realizovala policajno-bezpečnostná akcia za účasti príslušníkov rôznych služieb Policajného zboru. Zameraná bola na kontrolu osôb pri vstupe na územie Slovenska.

Policajti boli okrem hraničných priechodov aj vo vlakoch na železničných priechodoch a na vybraných hraničných úsekoch rieky Dunaj. Na vytipovaných miestach tzv. zelenej hranice s Maďarskom hliadkovali aj policajti na koňoch. Príslušníci cudzineckej polície sa zamerali na miesta a objekty s predpokladaným výskytom štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí sa zdržiavajú na území Slovenskej republiky neoprávnene.

Kontroly sa vykonávali tak, aby bola zabezpečená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Celkovo bolo skontrolovaných 2657 dopravných prostriedkov, 3667 osôb na priechodoch a 355 osôb mimo priechodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Mediaklik)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies