Praha získala prvenstvo v prestížnom rebríčku

NETKY.SK • 19 September 2021, 15:50 • 2 min
Praha získala prvenstvo v prestížnom rebríčku

PRAHA - Hlavné mesto Českej republiky sa umiestnilo hneď v niekoľkých rebríčkoch magazínu Time Out. Časopis vyzdvihol atmosféru i architektúru mesta.

slovakia

left justify in out

Česká metropola Praha sa stala podľa prieskumu magazínu Time Out najkrajším mestom planéty. Informoval o tom v nedeľu webový spravodajský portál Novinky.cz. Hodnotenie rebríčka sa zakladá na ankete medzi 27 000 ľuďmi na celom svete. Magazín sa samotných obyvateľov pýtal na kvality ich domovských miest, pričom na Prahe vyzdvihlo 83 percent rezidentov práve jej malebný vzhľad tvorený historickými ulicami, v ktorých sa snúbi gotika s renesanciou, barokom i secesiou.

 

img

 

"Či sa už túlate po Karlovom moste alebo sa pozeráte na Staromestský orloj, deň strávený v Prahe je vždy spojený s úchvatnou architektúrou," píše Time Out."Nie sú to však len budovy, za vynikajúcimi výhľadmi zamierte do Letenských sadov a za niečím pokojnejším na nábrežie Vltavy," vymenúva tento globálny magazín ďalšie z pražských predností.

 

Prečítajte si tiežVedci z ČR vyvinuli test na určenie protilátok proti COVID-19. Má niekoľko výhod

 

Okrem toho, že sa Praha stala v hlavnej kategórii rebríčka najkrajším a 7. najlepším mestom sveta, obsadila tiež 2. miesto v kategórii relaxácia. Podľa magazínu k českej metropole jednoducho patrí kúpiť si kávu a len tak si vychutnávať okolitú atmosféru.

 

Za druhé najkrajšie mesto sveta zvolili Chicago. Zvyšok rebríčka zatiaľ nie je k dispozícii, Time Out ho pravdepodobne zverejní postupne. Prvú priečku v hlavnom rebríčku najlepších miest obsadilo San Francisco, druhú Amsterdam a tretiu Manchester.

 

Možno vás zaujme: V Prahe zadržali Rusa, ktorý sa podieľal na anektovaní Krymu

 

Medzinárodný týždenník The Economist zaradil medzi 5 najbezpečnejších miest pre rok 2021 (v tomto poradí) Kodaň, Toronto, Singapur, Sydney a Tokio. Vyhodnocoval pritom 76 rôznych ukazovateľov v rámci osobnej, zdravotnej, environmentálnej, infraštruktúrnej a digitálnej bezpečnosti obyvateľov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona