Republikán Carson oficiálne odstúpil zo súboja o stranícku nomináciu

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 07:09 • 2 min
Republikán Carson oficiálne odstúpil zo súboja o stranícku nomináciu

WASHINGTON - Republikánsky kandidát Ben Carson odstúpil v piatok zo súboja o stranícku prezidentskú nomináciu. Oficiálne ukončenie kampane oznámil po tom, ako sa mu nepodradilo zvíťaziť v nijakom z amerických štátov, kde sa doposiaľ konali republikánske primárky alebo volebné zhromaždenia.

slovakia

left justify in out

"Existuje mnoho ľudí, ktorí ma majú radi, nebudú však za mňa hlasovať," povedal Carson podľa agentúry Reuters počas piatkového prejavu na konferencii konzervatívnej strany.

 

Niekdajší prominentný neurochirug pritom svoje možné odstúpenie naznačil ešte v stredu. Vtedy povedal, že pre svoju kampaň už nevidí "politickú cestu vpred". Vo štvrtok sa následne nezúčastnil na debate republikánskych kandidátov v meste Detroit v štáte Michigan.

 

Koho zo zvyšných štyroch republikánskych kandidátov sa teraz chystá podporiť, zatiaľ Carson podľa agentúry AP povedať odmietol. Uviedol však, že so všetkými sa počas uplynulého týždňa zhováral a dodal, že ideálny prezidentský kandidát je podľa neho mravný a kultivovaný človek, zastáva jasnú politiku a správa sa dobre k ostatným.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies