Cesty a domy v obci Zemianske Podhradie zaplavila prívalová vlna

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 11:30 • 2 min
Cesty a domy v obci Zemianske Podhradie zaplavila prívalová vlna

ZEMIANSKE PODHRADIE - Zaplavené komunikácie a dvory niekoľkých rodinných domov po sebe nechali štvrtkové (8. 6.) intenzívne zrážky v obci Zemianske Podhradie v okrese Nové Mesto nad Váhom. Informoval o tom starosta Miroslav Zámečník.

slovakia

left justify in out

"Potôčiky, ktoré za normálnych okolností prekročí malé dieťa, sa zmenili na rieky. Štátna cesta od miestnej časti Zbehová po Novú Bošácu bola komplet zaplavená 20-centimetrovou vrstvou vody. Bola to prívalová vlna, ktorá brala všetko. Poškodila komunikácie, do dvorov naplavila niekoľkocentimetrovú vrstvu blata," uviedol starosta. Záchranné práce s dobrovoľnými a profesionálnymi hasičmi podľa neho pokračovali do neskorých nočných hodín. Škody dokážu vyčísliť až po opadnutí vody a dôkladnej prehliadke obce.

 

img

 

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka okolo 20.00 h vyslali do Zemianskeho Podhradia šiestich hasičov z Nového Mesta nad Váhom s dvomi kusmi techniky. "Dažďová voda stekala z okolitých kopcov a polí a postupne zaplavila miestnu komunikáciu, ako aj niekoľko dvorov rodinných domov. Profesionálni hasiči v súčinnosti s dobrovoľnými hasičmi zo Zemianskeho Podhradia prečisťovali odvodňovací kanál a po opadnutí vody sa spolu s miestnymi obyvateľmi podieľali pri odstraňovaní následkov počasia," doplnil Petrík s tým, že nikto neutrpel zranenie a nebola potrebná ani evakuácia obyvateľov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies