Palma de Mallorca obmedzí pitie alkoholu na ulici

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 11:12 • 2 min
Palma de Mallorca obmedzí pitie alkoholu na ulici

PALMA DE MALLORCA - Metropola Baleárskych ostrovov Palma de Mallorca tento rok v letnej sezóne zakáže pitie alkoholu v niektorých častiach mesta.

slovakia

left justify in out

Za porušenie tejto vyhlášky bude hroziť pokuta až 3000 eur, informovali tamojšie médiá s tým, že obmedzenie sa dotkne zón obľúbených najmä britskými a holandskými turistami.

 

Nariadenie bude platiť od 1. apríla do konca septembra, kedy na Malorku prichádza najviac turistov. V spomínaných uliciach, novo označených ako zóny osobitného turistického záujmu, tiež nebudú smieť byť v letnej sezóne otvorené predzáhradky. Podľa denníka ABC sa môžu prevádzkovatelia barov pokute vyhnúť, ak predzáhradku zasklia, alebo inak uzavrú.

 

Nové opatrenie sa týka aj reklamy na alkohol. Vo vymedzených zónach nebude smieť byť alkohol vo výklade a tamojšie bary a reštaurácie nebudú smieť viditeľne z ulice ponúkať zľavy na konzumáciu alkoholu, napríklad ako takzvané "happy hours".

 

img

 

K chystaným obmedzeniam radnice v Palma de Mallorca viedli okrem iného sťažnosti miestnych obyvateľov či zábava turistov zvaná balconing, pri ktorej sa tam každoročne zraní, niekedy aj smrteľne, niekoľko ľudí. Podivná zábava spočíva v tom, že najmä mladí turisti preliezajú z jedného hotelového balkóna na druhý, často pod vplyvom alkoholu.

 

Mallorca je jedným z Baleárskych ostrovov, ktoré sú po Katalánsku druhou najobľúbenejšou turistickou destináciou v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies