REPORTÁŽ: Rezort školstva spustil portál na domácu výučbu žiakov

NETKY.SK • 25 Marec 2020, 17:10 • 2 min
REPORTÁŽ: Rezort školstva spustil portál na domácu výučbu žiakov

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) spustilo portál na podporu dištančného vzdelávania. Poslúžiť má ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách v čase mimoriadneho stavu v súvislosti s pandémiou.

slovakia

left justify in out

 

Cieľ stránky

Poskytovať informácie nielen pedagógom a odborným zamestnancom, ale aj zriaďovateľom škôl, žiakom a rodičom. Sú na nej zhrnuté všetky dôležité termíny a usmernenia pre školy a školské zariadenia, no Gröhling chápe, že vyučovanie v škole nenahradia úplne. Verí však, že portál www.ucimenadialku.sk pomôže mnohým učiteľom v ich práci.

 

Výroba 

Na stránke sa podieľala Slovenská komora učiteľov (SKU), Centrum inkluzívneho vzdelávania, To dá rozum, Komenského inštitút, či iniciatíva Deti nepočkajú spolu so zástupcami Inštitútu vzdelávacej politiky ministerstva školstva. Viktor Križo zo SKU odporúča, aby všetky zložky komunikovali partnersky a rovnocenne. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa .týždeň (@tyzden.sk),

 

Obsah stránky
Rodičia a žiaci môžu na stráne nájsť aj prehľad elektronických zdrojov dostupných on-line. Zoznam sa zameriava na zdroje pre materské, základné a stredné školy. Nachádzajú sa tu odkazy na rozmanité druhy materiálov.

 

Podpora nielen pre pedegógov

Do zoznamu zaradili výlučne zdroje, ktoré sú v slovenskom alebo českom jazyku a vo väčšine prípadov sú dostupné zadarmo. Súčasťou webstránky je aj prehľad dostupných komunikačných nástrojov a platforiem, elektronických zdrojov a existujúcej podpory pre školy, pedagogických a odborných zamestnancov ako aj pre rodičov. 

 

img

 

Vydelávanie pred TV 
Od pondelka 30. marca by zároveň mala verejnoprávna televízia vysielať pre žiakov od 9:15 do 11:00. Do programu by mala začleniť prvky vzdelávania pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia či pre tie so zdravotným postihnutím. Minister dnes na tlačovej besede priblížil, že vysielanie bude tlmočené do znakovej reči.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies