EMA povolila výrobu vakcín v ďalších závodoch

NETKY.SK • 27 Marec 2021, 09:11 • 2 min
EMA povolila výrobu vakcín v ďalších závodoch

Vďaka tomuto kroku dokážu zvýšiť objem produkcie a urýchliť vakcinačnú kampaň na európskom kontinente.

slovakia

left justify in out

 Európska lieková agentúra, známa pod skratkou EMA, v piatok 27.3.2021 odobrila schválenie nových závodov, ktoré sa budú podielať na výrobe vakcín proti koronavírusu. Ide o vakcíny farmaceutických spoločností Pfizer/BioNTech, AstraZeneca a Moderna.

 

EMA tým chce výrazne zvýšiť ponuku dávok, a zároveň úrýchliť vakcinačnú kampaň v Európe.

 


Lieková agentúra vyhlásila, že ďalšie fabriky sa objavia v Holandsku, Nemecku a Švajčiarsku. Vakcínu Pfizer/BioNTech budú vyrábať v nemeckom Marburgu, výrobná linka pre očkovaciu látku Moderna bude vo švajčiarskom Vispe a produkciu vakcíny AstraZeneca bude mať na starosti továreň v holandskom Leidene.
 

Očkovacia kampaň v únii sa začala pomaly, čo je však pripisované farmaceutickým spoločnostiam, najmä firme AstraZeneca, ktoré nedodávajú prisľúbené množstvá vakcín. AstraZeneca pritom tvrdí, že neporušuje zmluvu. Viac k tejto téme nájdete na tomto odkaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies