Na bratislavské Hlavné námestie v piatok zavíta Francúzsky deň

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Na bratislavské Hlavné námestie v piatok zavíta Francúzsky deň

Aj tento rok sa už tradične staré mesto Bratislavy premení na kúsok Francúzska. Pri príležitosti výročia dobytia Bastily ako začiatku Veľkej francúzskej revolúcie (14. júl) tak pozývajú Francúzi na Slovensku osláviť spolu s nimi ich štátny sviatok aj Bratislavčanov.

slovakia

left justify in out

Francúzsky deň sa bude diať v uliciach hlavného mesta už po jedenásty raz, centrum osláv bude opäť na Hlavnom námestí. V piatok od cca 14.00 si budete môcť vychutnať dobroty z typického francúzskeho trhu, pripravené sú viaceré koncerty a ďalšie kultúrne podujatia.

 

 

Vypočuť si budete môcť šansoniérku Luciu Bujnovú s kapelou, predstavia sa vám aj víťazi tohtoročnej edície speváckej súťaže vo francúzskom jazyku Spievam po francúzsky.

 Súčasťou bude aj burza francúzskych kníh, či ukážky originálnej francúzskej kozmetiky, na svoje si prídu prostredníctvom rôznych prezentácií prídu aj milovníci francúzskeho jazyka.

O 17:00 bude slávnostný príhovor francúzskeho veľvyslanca na Slovensku Pascala Le Deunff.

Francúzsky deň má u nás tradíciu od roku 2011, odkedy Francúzske veľvyslanectvo, Francúzsky inštitút na Slovensku a Francúzsko-slovenská obchodná komora oslavujú francúzsky štátny sviatok s obyvateľmi a návštevníkmi Bratislavy s podporou magistrátu, mestskej časti, BKIS a ďalších partnerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies