Lasica a Satinský majú pamätné dlaždice na Filmovom chodníku slávy!

NETKY.SK • 9 September 2021, 20:49 • 2 min
Lasica a Satinský majú pamätné dlaždice na Filmovom chodníku slávy!

BRATISLAVA - Na podujatie, ktoré sa konalo vo štvrtok v Bratislave, prišla aj vdova po Milanovi Lasicovi Magda Vášáryová. Herečka vyzvala ľudí, aby sa pri spomienke na legendárnu dvojicu vždy usmievali.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok podvečer odhalili na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave dve nové pamätné dlaždice s menami Milan Lasica a Július Satinský.

 

Dlaždice na Laurinskej ulici venované legendám slovenského humoru odhalili autorka projektu Mária Reháková, starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová, režisér Roman Polák a riaditeľ Divadla Astorka Korzo ´90 Vladimír Černý.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Nový Matrix má prvý trailer. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť!

 

Ako ďalej informoval TASR Michal Bartek zo spoločnosti STAR production, pozvanie na podujatie od organizátorov prijala aj manželka Milana Lasicu Magda Vášáryová. V príhovore skonštatovala, že ani jeden z ocenených umelcov by sa netešil z toho, keby sa ich priaznivci tvárili smutne a neusmievali sa. "Verím, že sa každý vždy usmeje, keď pôjde okolo a spomenie si na Jula Satinského a Milana Lasicu. Obidvaja by si priali, aby ľudia za nimi neplakali, ale pri spomienke na nich sa usmievali". 

 

Tradíciu Filmového chodníka slávy v Bratislave založil v roku 2009 Medzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ako prejav vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom.

 

Možno vás zaujme: Pohoda oznámila ďalšie zvučné mená. Prídu The Libertines a ďalší!

 

Tvoria ho mramorové dlaždice s kovovým dielom, na ktorom sa nachádza meno a podpis osobnosti. Prvým umelcom, ktorému odhalili pamätnú dlaždicu, bol Ladislav Chudík. Nasledovali Mária Kráľovičová, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Eva Krížiková, Ivan Palúch, Emília Vášáryová, Martin Huba a Božidara Turzonovová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies