REPORTÁŽ: Richard Sulík nevylučuje, že by chcel riadiť rezort financií

NETKY.SK • 26 Február 2020, 15:02 • 2 min
REPORTÁŽ: Richard Sulík nevylučuje, že by chcel riadiť rezort financií

BRATISLAVA - Predseda opozičnej SaS Richard Sulík by sa uchádzal o post ministra financií v prípade, ak by SaS bola druhou najsilnejšou stranou vo vládnej koalícii. Vyhlásil to v dnešných hodinách na tlačovej konferencii v parlamente.

slovakia

left justify in out

Vylúčenie rokovaní

Strana podľa Sulíka oceňuje, že rovnako ani žiaden z ich preferovaných koaličných partnerov si nekladie "akési kardinálne podmienky" pre vstup do koalície. Opätovne tiež vylúčil rokovanie a vstup do koalície so Smerom-SD, SNS a ĽSNS.

 

Záujem o rezorty

SaS bude mať podľa Sulíka záujem o minimálne jeden ekonomický rezort, čiže financie, hospodárstvo, dopravu alebo pôdohospodárstvo, a o jeden ďalší rezort. "Prednostne to bude taký rezort, kde bol náš program vyhodnotený ako najlepší a kde máme najvhodnejších ľudí," dodal. Ministrom financií chce byť Sulík v prípade, že jeho strana bude mať druhý najvyšší počet v pravicovej koalícii.

 

img

 

Možný návrat europoslankyne

Ak bude mať Lucia Ďuriš Nicholsonová rovnaký alebo vyšší počet preferenčných krúžkov ako v parlamentných voľbách pred štyrmi rokmi, vráti sa podľa Sulíka z Bruselu do slovenskej politiky. Nicholsonová bola v máji 2019 zvolená za SaS do Európskeho parlamentu (EP) a momentálne je predsedníčkou Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne záležitosti.

 

img

 

Za najdôležitejšiu úlohu novej vlády považujú v SaS obnovenie spravodlivosti, nastolenie právneho štátu a postavenie pred spravodlivý súd všetkých. SaS tiež svojim voličom garantuje, že nebude súhlasiť so žiadnymi vyššími daňami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies