Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji stúpol

NETKY.SK • 22 Január 2024, 15:28 • 2 min
Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji stúpol

NITRA - Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji v priebehu uplynulého týždňa stúpol. Uvádza sa to v správe Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.

slovakia

left justify in out

Celkovo bolo v treťom kalendárnom týždni hlásených 5370 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 1262 prípadoch. "Oproti minulému týždňu to predstavuje nárast chorobnosti chrípky o 32,8 percenta," informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo medzi deťmi vo veku nula až päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 127 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 39,4 percenta zápalov prínosových dutín, 23,6 percenta zápalov pľúc a 37 percenta zápalov stredného ucha.

Ako informoval RÚVZ, pre zvýšený výskyt akútnych respiračných ochorení a chrípky bol výchovno-vzdelávací proces prerušený v jednej materskej škole v okrese Nitra, v detských jasliach v Zlatomoravskom okrese, v jednej základnej škole (ZŠ) v okrese Nitra a v jednej ZŠ v okrese Komárno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / RÚVZ, Foto: Union (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies