Rusko pokutovalo platformu Reddit za "zakázaný obsah" týkajúci sa vojny

NETKY.SK • 15 August 2023, 17:00 • 2 min
Rusko pokutovalo platformu Reddit za "zakázaný obsah" týkajúci sa vojny

Moskva 15. augusta (TASR) - Moskovský súd uložil sociálnej sieti Reddit pokutu za to, že zo svojich stránok neodstránila "zakázaný obsah" s údajne "falošnými" informáciami o vojne na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Reddit dostal takúto pokutu vôbec prvýkrát. Pridal sa tak k rozsiahlemu zoznamu obdobných platforiem, ktoré už v Rusku takýmto postihom čelili. Menovite ide napríklad o neziskovú nadáciu Wikimedia Foundation, prevádzkujúcu internetovú encyklopédiu Wikipedia, streamovaciu službu Twitch či spoločnosť Google. Moskovský súd uložil Redditu pokutu vo výške dvoch miliónov rubľov (18.545 eur). Samotná spoločnosť sa k nej dosiaľ nevyjadrila.

 

Rovnaký súd sa má v utorok zaoberať aj obdobným prípadom zmienenej Wikimedia Foundation, ktorej taktiež hrozí ďalší možný postih za neodstránenie domnelého zakázaného obsahu. Rusko od svojej vlaňajšej invázie na Ukrajinu sprísnilo kontrolu nad médiami v krajine, a to najmä v súvislosti s informovaním o tejto vojne. Zavedené boli prísnejšie tresty za "diskreditáciu" a šírenie údajne nepravdivých informácií o ruských ozbrojených silách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / CNN / Sky News Foto: Dunya News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies