NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE S Bohom sa nemusíme báť ničoho, ani pozrieť sa pravde do očí

NETKY.SK • 7 August 2022, 07:00 • 2 min
NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE S Bohom sa nemusíme báť ničoho, ani pozrieť sa pravde do očí

Občas je ľahšie obliecť sa do sebaklamu, lebo hoci v ňom nebýva ukryté ani jediné zrnko pravdy, nepichá a nereže a pomáha ako-tak zvládnuť boj s každým dňom. Sebaklam pekne vonia, učičíka k pokojnejšiemu spánku, zatiaľ čo skutočná úprimnosť neraz kradne sny a núti nezažmúriť ani jedno oko.

slovakia

left justify in out

Nemusíme sa spytovať a hľadať kadejaké prešpekulované vysvetlenia, prečo sa podujmeme vysloviť osobnú lož, prečo si zapchávame uši a zacláňame výhľad. Je to jednoduché, vedie nás strach, obrovský, hlboký, takmer strašidelný. Lebo ak odhalíme, čo odhaliť nechceme, potom sa všetko zmení. Budeme musieť učiniť závažné rozhodnutia, postavené na sile a odvahe, budeme musieť vziať koberec a odohnať všetko, čo sme zamietli.

 

img

 

Zlé veci

 

Mladík vyparatil zlé veci, hoc i to je slabé prirovnanie. Podiel, čo mal z otcovho dedičstva, nerozvážne preflámoval, celoživotnú prácu rodiča rozdal prostitútkam a vylial do alkoholu. Neuvedomoval si, že ak sa nepričiní o rast bohatstva, potom sa mu samo nerozmnoží, a tak nie je prekvapivé, že čoskoro sa ocitol na mizine. Hladoval, aj chladno mu bolo, ani osamelosť nebývala cudzinka, ale sa mu prihovorila celkom zblízka. Zamestnal sa v oblasti podradnej, pásol svine a ešte aj tie sa najedli viac ako on. Aký úpadok, aké hrozitánske utrpenie.

 

img

 

Vstúpil do seba

 

Nakoniec, keď sa bieda prehlbovala a smútok nezmizol ani s ďalšími novými ránami, zvolil si niečo, čo je namáhavé, a preto sa neraz podobnej voľbe vyhýbame, pokiaľ len môžeme. Pozrel sa, dobre sa poobzeral, v akom rozpoložení sa nachádza. Priznal si, že skončil úboho, že sa dopustil prešľapov veľkých ako slon. Vstúpil si do svedomia a viac nezutekal pred skutočnosťou, odmietol sebaklam.

 

img

 

A tak sa to započalo, boli to prvé kroky k slobode. Prvé kroky k lepším zajtrajškom. Ak by bol naďalej popieral, nikdy by sa nepohol vpred, nikdy by neokúsil veľkolepý návrat domov a nepocítil láskavé objatie svojho milovaného otca. S Bohom nič nie je také ťažké, ako sa zdá, lebo On očakáva, že uvidíme a prestaneme sa kŕmiť lžami a potom On, hoci je vládca a kráľ, vstane a podíde k nám. S pohľadom plným lásky a s ústami, ktoré vyrieknu dobré želania pre budúcnosť.

 

Mohlo by vás zaujímať: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE Toto sú tri veci, ktoré nám Boh s istotou nikdy nedá

 

Neporiadok, akokoľvek veliký by bol, koľkokoľvek špiny by sme mali vôkol seba i v sebe, upraceme len vtedy, ak vyznáme, ak i my vstúpime do seba. Strach nech nie je prekážkou, Boh, odborník na čistotu, vie, ako dať záležitosti do poriadku, o akom sa nám ani neprisnilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies