Pre čerstvú víťazku US Open si jej rodné mesto pripravilo netradičnú poctu

NETKY.SK • 16 September 2019, 10:47 • 2 min
Pre čerstvú víťazku US Open si jej rodné mesto pripravilo netradičnú poctu

MISSISSAUGA - To, čo sa podarilo kanadskej tenistke Biance Andreescuovej nečakal asi nikto. Hneď na svojom prvom grandslame, kde sa prebojovala až do záverečnej fázy turnaja, dokázala nakoniec vyhrať aj finálový zápas.

slovakia

left justify in out

Za tento úspech si sympatická Kanaďanka vyslúžila veľkú vďaku v podobe kľúčov od svojho rodného mesta Mississauga. Pri ceremónii na predmestí Toronta jej ich slávnostne odovzdal starosta Bonnie Crombie. Andreescuová sa vo veku 19 rokov stala vôbec prvou Kanaďankou, ktorá získala grandslamový titul v dvojhre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations to our Girl🙌🏽 #biancaadreescu #congratulations #ourgirl #dolce’win👌#usopen

Príspevok, ktorý zdieľa DOLCE' DECOR (@blindboutique),

 

"Som skutočne požehnaná. Stojí za mnou množstvo tvrdej práce, potu a najmä pádov. Som skutočne rada, že som sa nevzdala, pretože dnes by som tu pred vami nemohla stáť. Ak som to dokázala ja, Serena či Roger, môžete veľké veci dokázať aj vy," uviedla na zhromaždení pred stovkami fanúšikov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔥The Andreescu Wayyyyyy🤪👏🏽 Thats soo cool girlllll❤️💪🏽 @biancaandreescu_

Príspevok, ktorý zdieľa Bianca Vanessa Andreescu (@biancaandreescu_fans),

 

Devätnásťročná Andreescuová zdolala vo finále US Open Amderičanku Serenu WIliamsovú 6:3, 7:5, čím jej znemožnila zisk už 24. grandslamového titulu. V priebehu roka sa jej podarilo vyšplhať v ženskom svetovom rebríčku z druhej svetovej stovky až na aktuálne 5. miesto.

 

 

Adreescuovú po obrovskom úspechu slovami chvály podporil aj kanadský minister Justin Trudeau. "Je inšpiráciou pre všetky vekové kategórie Kanaďanov. Ak by som mal byť úprimný, mladí ľudia si z nej môžu robiť najväčší príklad, pretože v takom mladom veku už dokázala veľké veci," vyjadril sa.

 

img

 

Po majstrovskom úspechu Toronta Raptors v uplynulej sezóne basketbalovej NBA tak kanadskí športoví fanúšikovia dostali ďalší dôvod na radosť. Známy transparent, ktorým oslavovali výhru Raptors s nápisom "We the North", hrdo pozmenili na "She the North", čím vyjadrili úctu a podporu mladej hráčke.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona