Schalke opäť mení trénera, z klubu ho vyštvali vlastní hráči!

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 17:12 • 2 min
Schalke opäť mení trénera, z klubu ho vyštvali vlastní hráči!

Hlavnou témou práve prebiehajúceho ročníka nemeckej Bundesligy je trápenie známeho klubu z Gelsenkirchenu. Vedenie Schalke 04 odvolalo počas víkendu už štvrtého trénera v sezóne, a to za pomerne búrlivých okolností.

slovakia

left justify in out

Tradičný účastník európskych pohárových súťaží na túto sezónu zrejme tak skoro nezabudne. Klub zvíťazil z 23 zápasov len v jednom a smeruje do 2. Bundesligy. S deviatimi bodmi sa nachádza na poslednom mieste tabuľky, s deväťbodovou stratou na priečku, zaručujúcu baráž. Schalke dokonca atakovalo nelichotivý rekord Tasmanie Berlín s 31 zápasmi bez výhry, no januárová výhra 4:0 nad Hoffenheimom hrozbu vyrovnania série odvrátila.

 

V prvých dvoch zápasoch sezóny viedol mužstvo David Wagner, následne ho vystriedali Manuel BaumHuub Stevens, ktorí však neuspokojivé výsledky zlepšiť nedokázali. Vedenie sa preto obrátilo na skúseného Christiana Grossa, ktorý sa vrátil do známeho prostredia nemeckého futbalu. 66-ročný kormidelník v minulosti trénoval VfB Stuttgart a v Premier League viedol londýnsky Tottenham. Status legendy si vyslúžil v rodnom Švajčiarsku, kde získal s BazilejomZürichom dokopy šesť majstrovských titulov.

 

 

„Všetci musíme pracovať na spoločnom cieli – výsledkoch. Z hráčov chcem každú sekundu cítiť ambície, potrebujeme pozitívny prístup v tíme a okolo neho, aby sme mohli byť úspešní. Urobím všetko pre to, aby sme spoločnými silami dosiahli vytúžený cieľ,“ nechal sa počuť po nástupe do funkcie. O dva mesiace ale bolo všetko inak.

 

Výsledky Schalke sa po vedením Grossa nezlepšili a po prehre 0:4 s odvekým rivalom, Borussiou Dortmund, sa proti nemu vzbúrila kabína. Hráči sa údajne stretli s vedením a požadovali odvolanie trénera. Gross sa so svojimi zverencami často rozprával v nesprávnom jazyku, futbalisti kritizovali jeho taktické pokyny, lodivod navyše údajne úmyselne komolil mená niektorých hráčov. Cana Bozdogana mal podľa informácií nemeckých médií nazývať Kaanom Erdoganom, zatiaľ čo  Alessandra Schöpfa premenoval na Massima Schüppa.

 

 

Atmosféra v kabíne tak bola viac ako napätá a dalo sa očakávať, že Gross v klube dlho nevydrží. Osudným sa mu napokon stala víkendová prehra 1:5 na trávniku nováčika zo Stuttgartu, po ktorej sa klub ešte viac priblížil pôsobeniu v druhej najvyššej súťaži. Okrem trénera v Schalke končí aj športový riaditeľ, Jochen Schneider, asistent trénera, Rainer Widmayer, kondičný tréner, Werner Leuthard, ako aj manažér, Sascha Riether. Grossa by mal na lavičke nahradiť Mike Büskens, ktorý v tíme na konci roku krátko pôsobil ako asistent. Zdá sa však, že masívne čistky v klube prišli päť minút po dvanástej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies