REPORTÁŽ: Prezident Kiska menoval za dočasného ministra financií premiéra Pellegriniho

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 11:18 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezident Kiska menoval za dočasného ministra financií premiéra Pellegriniho

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska prijal počas dnešných hodín v prezidentskom paláci demisiu ministra financií Petra Kažimíra. Rezort dočasne povedie premiér Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Prezident skonštatoval, že práca Kažimíra na rezorte financií bola veľkým prínosom pre Slovensko. Pripomenul, že v čase jeho nástupu bolo potrebné skonsolidovať štátny rozpočet. "Našej ekonomike sa darí, nezamestnanosť klesá na historicky najnižšiu úroveň," načrtol súčasný stav SR.

 

Hlava štátu zároveň apelovala na premiéra, aby bol pri výbere nového ministra financií veľmi náročný. Podotkol, že pred nami môže byť ďalšie horšie obdobie a môže prísť aj kríza, a preto treba byť opatrný. "Mám veľkú obavu v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami, že môžeme byť svedkami najdrahšej predvolebnej kampane," dodal Kiska.

 

img

 

Kažimír uviedol, že "si asi nemohol ani vymyslieť, ani vysnívať lepšieho nástupcu". Zopakoval, že sa vzdá všetkých politických funkcií vrátane členstva v strane. V spojení s avizovanými opatreniami, ktoré sa môžu dotknúť štátneho rozpočtu dodal, že je dôležité, "aby sme sa nedotýkali tohto roku 2019". 

 

 

Premiér a staronový nástupca na rezort financii poznamenal, že Kažimírovi "celkom závidí", že uzatvára jednu ťažkú etapu politického života. "Napriek tomu, že mňa práca veľmi baví si myslím, že existuje aj krajší svet, ako je politika, kde je možno viac pozitívnej energie," zdôraznil. 

 

img

 

V súvislosti s požiadavkou prezidenta skonštatoval, že chce byť ten, kto bude rokovať s koaličnými partnermi o návrhoch opatrení. "Práve preto ja som vtedy aj verejnej oznámil, že na určitý čas budem rád, keď budem na čele rezortu, a to práve v dňoch, kedy sa bude vyjednávať súbor opatrení, ktoré by mohli prísť do platnosti v roku 2020," vyhlásil Pellegrini.

 

Ponúkame aj záznam celej tlačovej konferencie z prezidentského paláca.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies