Slovenský diplomat zahynul pri splave rieky v Bosne a Hercegovine

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 18:01 • 2 min
Slovenský diplomat zahynul pri splave rieky v Bosne a Hercegovine

BRATISLAVA/SARAJEVO – Slovenský diplomat Michal Hrušík sa utopil pri utorkovom splave rieky Una na hraniciach Bosny a Hercegoviny s Chorvátskom v oblasti vodopádov Štrbački Buk.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom TASR podľa stredajšieho príspevku veľvyslanectva SR v Srbsku na sociálnej sieti Facebook a správy bosnianskeho denníka Dnevni avaz. „S veľkým zármutkom sme prijali správu, že včera nás tragicky navždy opustil náš kolega a kamarát Michal Hrušík, ktorý počas svojho pôsobenia v Belehrade zanechal výraznú, jedinečnú a nezmazateľnú stopu,“ napísalo slovenské veľvyslanectvo v Srbsku.

 

 

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Bosny a Hercegoviny Adnan Begnanovič uviedol, že na rafte sa v čase nehody nachádzal miestny sprievodca, dvaja Nemci, jeden Čech a jeden Slovák. Polícia v bosnianskom meste Bihač dostala hlásenie o prevrátení raftu na rieke Una v utorok okolo poludnia. Sprievodcovi sa podarilo zachrániť Nemcov aj Čecha. Privolaní záchranári neúspešne resuscitovali 38-ročného občana SR s iniciálami H. M., napísal Dnevni avaz. Miestna polícia príčinu nehody vyšetruje.

 

 

Možno vás zaujme: Zomrel známy škótsky gitarista Ricky Gardiner



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies