FBI: U Trumpa sme našli tajné dokumenty k jadrovým zbraniam

NETKY.SK • 12 August 2022, 18:00 • 2 min
FBI: U Trumpa sme našli tajné dokumenty k jadrovým zbraniam

NEW YORK - Tento týždeň prišla šokujúca správa z Ameriky, FBi po prvýkrát v histórii Spojených štátov prehľadávala rezidenciu bývalého prezidenta.

slovakia

left justify in out

Federálny príkaz na prehliadku Trumpovho sídla na Floride podpísal generálny prokurátor Merrick Garland. Bývalý americký prezident Donald Trump pre médiá uviedol, že jeho dom na Floride prepadla FBI a agenti rozbili trezor. Trump vo vyhlásení povedal, že jeho floridskú rezidenciu Mar-a-Lago v Palm Beach „okupovala veľká skupina agentov FBI."

 

Z domova: Igor Matovič so zásadným vyhlásením!

 

img

 

FBI sa najprv k prípadu nevyjadrovala, dnes ale denník The Washington Post citoval ľudí oboznámených s vyšetrovaním, ktorí uviedli, že vo vile Donalda Trumpa hľadali aj tajné dokumenty o jadrových zbraniach. Agenti ich nájdenie označili za „poklad." Nešpecifikovali, či sa dokumenty týkajú arzenálu USA alebo inej krajiny.

 

Americké ministerstvo spravodlivosti súčasne požiadalo súd na Floride o odpečatenie príkazu na prehľadanie Trumpovej rezidencie. Návrh ministerstva spravodlivosti sa odvoláva na „jasný a silný záujem verejnosti pochopiť, čo sa stalo." Razia FBI vyvolala v Amerike vlnu protestov, jeho fanúšikovia demonštrovali priamo pred vilou v Mar a Lago. 

 

img


Denník The Guardian uvádza, že bývalý americký prezident sa počas svojho úradovania „obzvlášť zameral na americký jadrový arzenál a chválil sa, že je zasvätený do vysoko tajných informácií." K návrhu na zverejnenie príkazu sa vyjadril aj Donald Trump. Ten na svojej sociálnej sieti uviedol, že nebude proti. 

 

„Samozrejme, že podporím, aby sa zverejnili dokumenty, ktoré FBI oprávnili k tomuto neamerickému, neoprávnenému a zbytočnému nájazdu polície do môjho domu," napísal exprezident. Trump  pre médiá uviedol, „že sa obáva, že mu FBI mohla na niekoho príkaz nastrčiť do domu dôkazy, ktoré proti nemu budú chcieť použiť.  Americké i britské média od začiatku kauzy tvrdia, že je pravdepodobné, že bude v tejto veci na Donalda Trumpa vydaný zatykač. 

 

Súvisiace: Očakáva sa, že po razii v dome Donalda Trumpa dôjde k vydaniu zatykača. Ako to vidí exprezident?

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies