REPORTÁŽ Módna návrhárka Lýdia Eckhardt – 31 rokov úspechov

NETKY.SK • 14 Máj 2022, 07:00 • 2 min
REPORTÁŽ Módna návrhárka Lýdia Eckhardt – 31 rokov úspechov

BRATISLAVA - Prehliadky prvej dámy módnej tvorby, Lýdie Eckhardt, sú vždy veľkým zážitkom. Nebolo tomu inak ani naposledy, kedy oslavovala 31 rokov od začiatku svojej tvorby.

slovakia

left justify in out

 

 

Táto charizmatická žena, doma i vo svete vysoko uznávaná ikona módnej tvorby, otvárala svoju prvú krajčírsku dielňu pred 31 rokmi v Bratislave, v suteréne domu v centre. Vtedy prijala 9 krajčírok, z ktorých niektoré  už odišli do dôchodku, iné  pre ňu pracujú dodnes. Volá ich veľmi familiárne moje dievčatá. Ich prácu si veľmi váži a na módnej prehliadke vystúpili aj teraz.

 

img

 

Podobne je to aj s modelkami. Ako hovorí, vyberá si ich veľmi starostlivo, no ak jej niektorá „sadne“, predvádza pre ňu následne aj roky. Len málokto vie, že Lýdia Eckhardt je pôvodnou profesiou právnička. Má dvoch dospelých synov. Vydala dve pútavé knižné publikácie a módne prehliadky máva dvakrát do roka, väčšinou v stabilnom termíne –  v máji a v novembri. Jej nové modely, ktoré sme na prehliadke videli, sú na bežný deň i na slávnostné podujatia.

 

img

 

Oblieka množstvo významných osobností, okrem iných aj herečku Emíliu Vášaryovú. Ako sama vravieva: ,,Kto vstúpi do môjho domu, stáva sa mojím priateľom“.

 

img

 

Veľmi sa teší uvoľneniu pandemických opatrení a na ďalšie, vždy vypredané, prehliadky v hoteli Double Tree by Hilton, ktorých sa zúčastňujú ľudia z celého Slovenska. Priestory má zarezervované na niekoľko prehliadok dopredu.  Aktuálne môžu záujemcovia navštíviť jej salón v bratislavskom Riverparku, podľa slov majiteľky je však potrebné myslieť na to, že čakacie doby, napríklad na ušitie  svadobných šiat, sú až niekoľko mesiacov. Veď už teraz v máji má zaplnený celý november...  

 

Pozrite si našu reportáž, v ktorej  sa o úspešnej žene módy dozviete viac, chýbať nebudú ani aktuálne trendy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies