Minister zahraničia Ivan Korčok odovzdá svoju demisiu prezidentke vo štvrtok

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 10:36 • 2 min
Minister zahraničia Ivan Korčok odovzdá svoju demisiu prezidentke vo štvrtok

BRATISLAVA - Šéf slovenskje diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) rovnako ako minister školstva Branislav Gröhling (SaS) oznámil v utorok 23. marca premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), že podáva demisiu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ondrej Šprlák s tým, že demisiu oboch ministrov príjme prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok 25. marca o 14:00.

 

img


Vzhľadom na to, že Korčok sa nachádza v Bruseli, informoval písomne Matoviča o svojej demisii a rozlúčil sa so svojimi kolegami.

 

"Bolo mi potešením s vami spolupracovať, spoznať vás ako kolegyne a kolegov. Politika prináša aj takéto situácie ako dnes, keď spolu s ďalšími kolegami odchádzame z vlády. Prosím vás, aby ste pri akomkoľvek vnútropolitickom vývoji, urobili maximum pre dodržanie programového vyhlásenia vlády v oblasti zahraničnej a európskej politiky," napísal Korčok členom vlády.

 

Minister Korčok je pripravený vzdať sa svojej funkcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies