VIDEO: Tisíce litrov alkoholu skončili v kanáli

NETKY.SK • 2 Január 2022, 17:15 • 2 min
VIDEO: Tisíce litrov alkoholu skončili v kanáli

KÁBUL - Agenti afganskej tajnej služby vyliali do kanála v Kábule 3 000 litrov alkoholu. Oznámila to v nedeľu samotná tajná služba. Agentúra AFP uvádza, že úrady novej talibanskej vlády takto zasahujú proti nepovolenému predaju alkoholu.

slovakia

left justify in out

Afganská tajná služba (GDI) zverejnila v nedeľu na svojom účte na Twitteri videozáznam, na ktorom vidno, ako jej agenti vylievajú do kanála sudy s alkoholom skonfiškované pri raziách v hlavnom meste.

 

 

Predstaviteľ GDI vo videu hovorí, že moslimovia nemajú čo vyrábať ani distribuovať alkohol. Pri raziách zadržali aj troch nelegálnych predajcov alkoholu. 

 

Prečítajte si tiež: V Španielsku zomrel najstarší drogový bos. Polícia vyšetruje aj jeho vnučky

 

Predaj aj konzumáciu alkoholu v Afganistane zakázali už počas vlády predchádzajúceho Západom podporovaného režimu, Taliban sa však k takýmto aktivitám stavia značne prísnejšie. Od augustového prevzatia moci týmito radikálnymi islamistami stúpol v celej krajine počet obdobných razií vrátane zásahov voči drogovo závislým.

 

img

 

Možno vás zaujme: Na novoročnom hudobnom festivale zatkli 85 ľudí

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies