Ministerka Šimkovičová: S Holandskom vidíme v oblasti kultúry priestor na výraznejšiu spoluprácu

NETKY.SK • 22 Február 2024, 11:05 • 2 min
Ministerka Šimkovičová: S Holandskom vidíme v oblasti kultúry priestor na výraznejšiu spoluprácu

BRATISLAVA - Slovenská republika a Holandské kráľovstvo majú záujem na prehlbovaní spolupráce v oblasti kultúry. Na pondelkovom stretnutí na pôde rezortu kultúry sa na tom zhodli ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová a holandská veľvyslankyňa Gabriella Sancisi. „Kultúra každej krajiny je špecifická, ale v rámci bilaterálnej spolupráce sa vždy nájdu prieniky tak, aby bola obojstranne prospešná,“ uviedla ministerka.

slovakia

left justify in out

„Slovensko je vo svete známe nádhernými hradmi a zámkami. Aj v spolupráci s novovzniknutým ministerstvom cestovného ruchu a športu chceme urobiť maximum pre ich pozitívnu prezentáciu v zahraničí. Rovnako chcem dať dôraz na slovenský folklór, na ktorý sme právom hrdí,“ zhodnotila ministerka Šimkovičová.

Holandská veľvyslankyňa G. Sancisi ocenila rozmanitosť slovenskej kultúry a zároveň úctu k tradíciám, ktorou je Slovensko známe. „Osobitne by som dala dôraz na tanec,“ povedala s odkazom na SĽUK a Lúčnicu.

Obe strany sa tiež zhodli na záujme spolupracovať v širšej miere v oblasti knižníc. Predovšetkým by malo ísť o Slovenskú národnú knižnicu a „Royal Library“ v Holandsku. V rámci stretnutia sa dotkli aj témy festivalu ukrajinskej kultúry, ktorý by sa mal uskutočniť v Bratislave. Ministerka kultúry v tejto súvislosti uviedla, že by ocenila, ak by svoju tradičnú kultúru predstavilo v Bratislave aj Holandské kráľovstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MK SR, Foto: Tlačový odbor MK SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies