Organizácia za ochranu novinárov víta rozhodnutie Najvyššieho súdu v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 06:10 • 2 min
Organizácia za ochranu novinárov víta rozhodnutie Najvyššieho súdu v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej

BRATISLAVA - Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, aby prvostupňový súd opätovne prejednal prípad vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, si všímajú aj zahraničné médiá.

slovakia

left justify in out

„Dnešné rozhodnutie slovenského najvyššieho súdu prináša novú nádej v boji za spravodlivosť pre Jána a Martinu," cituje v utorok časopis Politico na svojej internetovej stránke Scotta Griffena, zástupcu riaditeľa medzinárodnej organizácie na ochranu médií a novinárov International Press Institute (IPI).

 

„Špecializovaný trestný súd teraz má jasnú úlohu: Musí vyčerpávajúco preskúmať všetky dôkazy a všetky okolnosti prípadu," cituje časopis Griffena.

Denník The Guardian na svojej webowej stránke poukazuje na vyjadrenie mimovládnej organizácie Reportéri bez hraníc, ktorá privítala rozhodnutie Najvyššieho súdu SR ako „krok smerom k pravde a spravodlivosti".

 

Denník pripomína, že dvojnásobná vražda viedla na Slovensku ku kríze a vyvolala najväčšie demonštrácie od pádu komunizmu.
 

Súvisiaci článok: Najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona