EXKLUZÍVNE: KABÁT oslavuje 35 rokov na scéne, Netky vyspovedali kompletnú zostavu kapely! (+video)

NETKY.SK • 18 December 2023, 06:00 • 2 min
EXKLUZÍVNE: KABÁT oslavuje 35 rokov na scéne, Netky vyspovedali kompletnú zostavu kapely! (+video)

35 rokoch v rovnakej zostave! To je najúspešnejšia česká rocková kapela KABÁT, ktorá sa rozhodla výročie osláviť veľkým česko-slovenským turné! Netkám sa podarilo vyspovedať kompletne všetkých členov kapely! Pepa Vojtek, Milan Špalek, Tomáš Krulich, Radek Hurčík a Ota Váňa nám prezradili ako to vyzeralo na ich začiatkoch aj ako skladajú hity. Pozrite si reportáž a zistíte, ktorý z členov má manželku Slovenku a ktorý má dokonca slovenský pôvod!

slovakia

left justify in out

Legenda českej rockovej scény skupina KABÁT sa chystá osláviť 35. výročie na hudobnej scéne obrovským turné! V rámci PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024 odohrá šestnásť koncertov v Českej republike a štyri koncerty na Slovensku. Fanúšikovia sa môžu tešiť na fantastické 360-stupňové pódium a nášup všetkých rockových megahitov!

 


„Rozhodli sme sa pre našu obľúbenú variantu 360°. V predaji sú všetky miesta na sedenie v rámci celého štadiónu či arény. Scéna je otvorená zo všetkých strán. Zvuk a všetko ostatné je navrhnuté tak, aby mali všetci fanúšikovia rovnaký zážitok z každého koncertu. Bude to pecka,“ teší sa na turné Pepa Vojtek.

Kapela nemá na turné žiadne hviezdne požiadavky a nestojí o špeciálne zaobchádzanie. Skupina si však „pedantsky“ zakladá na úrovni všetkých vystúpení a lipne na detailoch každého malého aj veľkého vystúpenia. Na turné zahrajú rockeri všetky megahity aj skladby z aktuálneho už 12-teho štúdiového albumu El Presidento, vrátane singla Rumcajs miloval Manku. Nebudú chýbať veľkolepé efekty!

„Snažíme sa s kapelou stále posúvať technické vymoženosti koncertu a tak tomu bude aj na tomto turné. Okrem už zavedeného štandardu špičkových pyrotechnických efektov sa na scéne objaví u nás nepoužité hydraulické a motorizované prvky vo vertikálnej, aj v horizontálnej rovine, ktoré dokážu rozhýbať a premeniť celú scénu,“ opisuje gitarista Ota Váňa.


Skupinu KABÁT založili v roku 1983 v Teplicích basgitarista Milan Špalek a gitarista Tomáš Krulich. Jej finálne zloženie, v ktorom koncertujú až doteraz, však nastalo v roku 1989, keď kapelu doplnil gitarista Ota Váňa. Zo začiatku vystupovali ako lokálna kapela, prelom nastal vydaním ich prvého albumu Má ji motorovou.


„My tvoríme najskôr hudbu a z nej čerpáme energiu a podľa toho píšem text. Napríklad pri skladbe Dole v dole, sme nahrali hudbu, dali sme tam zvuky kovadlín a z toho som potom cítil, že by to mohlo byť o nejakej ťažkej práci,“ prezradil skladateľský proces v kapele textár Milan Špalek.

 

KABÁT má na konte 12 štúdiových albumov a množstvo ocenení vrátane niekoľkých Českých Slávikov či Andělov. Jedným z mnohých úspechov bolo vystúpenie na Eurovízii, zahajovanie MS v hokeji, kde vôbec po prvýkrát hrala živá hudba alebo koncert na Pražskom Vypichu v roku 2014. Tam na výročie 25 rokov fungovania kapely prišlo vyše 75 tisíc divákov. Nenechajte si ujsť PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024, vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/event/KABAT-PO-CERTECH-VELKY-TURNE-2024

 

KABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024

10.10. 2024 Bratislava
12.10. 2024 Zvolen
15.10. 2024 Košice
17.10. 2024 Poprad




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Zdroj: Nora Krchňáková, Foto: Ondřej Pýcha, Pavol Karell
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies