Meno nového šéfa PPA by sme sa mali dozvedieť už budúci týždeň

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 06:24 • 2 min
Meno nového šéfa PPA by sme sa mali dozvedieť už budúci týždeň

BRATISLAVA - V hre o stoličku generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) je sedem uchádzačov. Výberového rozhovoru sa zúčastnia Peter Berák, Marian Bulla, Pavol Doval, Jarmila Dúbravská, Juraj Krátky, Peter Lukáč a Róbert Samuhel.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) zverejnilo ešte začiatkom marca tohto roka výzvu pre uchádzačov na túto funkciu. Po vyhodnotení všetkých prihlášok, ktoré prišli v stanovenej lehote (10 uchádzačov), splnilo predpísané kritériá sedem z nich.

 

img

 

Tí sa ešte tento mesiac zúčastnia na výberovom pohovore pred odbornou komisiou. Informoval o tom v pondelok hovorca ministerstva pôdohospodárstva Daniel Hrežík.

Výberový rozhovor, ktorého záznam bude zverejnený na webovom sídle agrorezortu, bude mať jedno kolo a uskutoční sa 19. apríla tohto roku v sídle ministerstva. Spočívať bude vo verejnom rozhovore vedeným výberovou komisiou. Nasledovať bude obhajoba projektu s názvom: Projekt zabezpečenia transparentnosti, modernizácie, digitalizácie a zlepšenia reputácie PPA.

 

img

 

Nádejný nový generálny riaditeľ musí taktiež pre komisiou uviesť svoju víziu o ďalšom smerovaní a rozvoji PPA. Ak bude výberový rozhovor úspešný, a agrominister Ján Mičovský sa stotožní s odporúčaním komisie, meno nového šéfa PPA by sa verejnosť mala dozvedieť do troch dní od jeho uskutočnenia.

Hlavným garantom transparentného výberu na post generálneho riaditeľa PPA bude podľa agrorezortu 14-členná odborná komisia pod vedením štátneho tajomníka MPRV Martina Fecka. Pre chod kľúčovej inštitúcie slovenského agrosektora a úspešného kandidáta bude dôležitá najmä stabilizácia vedenia tejto inštitúcie.

 

img

 

"MPRV preto hľadá na tento post odvážneho manažéra, ktorý pomôže slovenskému agrorezortu priniesť pozitívnu zmenu, ako aj poriadok v krajine," konštatoval Hrežík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies