Národný pochod za život bude 22. septembra 2024 v Košiciach

NETKY.SK • 25 Apríl 2024, 09:12 • 2 min
Národný pochod za život bude 22. septembra 2024 v Košiciach

KOŠICE / BRATISLAVA - Na Slovensku bude opäť Národný pochod za život. Uskutoční sa 22. septembra 2024 v Košiciach. Hlavným organizátorom sú pro-life organizácie, záštitu nad podujatím prevzala Konferencia biskupov Slovenska (KBS). Pozvané zapojiť sa sú aj ďalšie cirkvi, spoločenstvá, pro-life organizácie i jednotlivci, ktorí sa stotožňujú s potrebou chrániť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť.

slovakia

left justify in out

„Konať v prospech života je naša každodenná úloha. Spoločným Národným pochodom za život v Košiciach znova vyjadríme požiadavku na základnú spravodlivosť pre všetkých ľudí – uznanie práva na život. Veríme, že najmenší z nás budú raz chránení rovnako, ako my veľkí,“ uvádza Dušan Škurla, koordinátor prípravy Národného pochodu za život.

„V posledných rokoch sme videli viaceré pokusy liberalizovať potratovú legislatívu na Slovensku. Hoci boli aj snahy legislatívu upraviť v prospech života, žiaľ, nepodarilo sa. Po rokoch klesania počtu umelých potratov nastal v roku 2022 ich nárast o 5.5 %, pričom nárast bol aj v roku 2023. Znepokojuje nás aj situácia v Európe. A preto sa chceme opäť verejne ozvať a ukázať krásu života,“ dodal Patrik Daniška, hovorca Národného pochodu za život.

Národný pochod za život sa naposledy konal v roku 2019 a v roku 2015 v Bratislave. Košice boli jeho dejiskom pred 11 rokmi. V roku 2013 naň prišlo vyše 75 tisíc ľudí. Národné pochody za život predstavujú jedny z najväčších verejných zhromaždení od roku 1989. Celkovo ich doteraz navštívilo takmer 200 tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Národný pochod za život, Foto: misiamariina.sk (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies