Radnicu v gréckom Solúne obsadili demonštranti

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:53 • 2 min
Radnicu v gréckom Solúne obsadili demonštranti

SOLÚN - Pracovníci samosprávy v druhom najväčšom meste Grécka, ktorí protestujú proti najnovším úsporným opatreniam, vo štvrtok zatarasili vstup do budovy radnice, kde zároveň vyvesili veľký transparent informujúci o jej "okupácii".

slovakia

left justify in out

Akcie podobného charakteru hlásili okrem Solúna aj z ďalších gréckych miest, v ktorých štrajkujú štvrtý deň po sebe štátni zamestnanci pobúrení plánovaným prepúšťaním a presunmi na iné pracovné miesta v sektore. Približne 2000 demonštrantov pochodovalo vo štvrtok ulicami Atén ku gréckemu parlamentu, kde sa bude v priebehu budúceho týždňa o vládnom návrhu hlasovať.

Celotýždňový štrajk organizuje grécka Konfederácia zväzov verejných zamestnancov (ADEDY), podľa ktorej nezamestnanosť už teraz dosahuje 30 percent, pričom nové opatrenia túto situáciu ešte zhoršia a krajinu uvrhnú do chudoby. Podľa vládneho návrhu by mali desaťtisíce pracovníkov štátneho sektora zaradení do takzvanej schémy mobility, v rámci ktorej budú do jedného roka premiestnení na iné pracovné miesto alebo prepustení ako nepotrební.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies