Putin zvýši minimálnu mzdu, dôchodky a žoldy. Odkiaľ na to vezme?

NETKY.SK • 25 Máj 2022, 21:40 • 2 min
Putin zvýši minimálnu mzdu, dôchodky a žoldy. Odkiaľ na to vezme?

MOSKVA - Tento krok prichádza v čase, keď ruská ekonomika čelí nebývalej vlne medzinárodných sankcií, ktoré vyvolala invázia Ruska na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu oznámil desaťpercentné zvýšenie minimálnej mzdy a penzií v nasledujúcich týždňoch. TASR prevzala správu od tlačovej agentúry AP.

 

img

 

Putin na zasadnutí vlády povedal, že minimálne životné náklady stúpnu od 1. júna o 10 % a minimálna mzda a štátne dôchodky narastú o 10 % od 1. júla. Tento nárast bude znamenať, že minimálnu mzdu zvýšia na približne 240 eur mesačne a priemerný dôchodok na vyše 300 eur, ako napísala ruská tlačová agentúra Interfax.

 

„Našou kľúčovou a nemennou prioritou je zvýšiť blaho a kvalitu života občanov,“ uviedol Putin na zasadnutí.

 

img

 

Prezident poveril predstaviteľov vlády aj úlohou, aby zvýšili žold ruským vojakom slúžiacim v zahraničí. Príkaz vydal v čase, keď vojna Ruska na Ukrajine, Kremľom nazývaná „špeciálna vojenská operácia“, vstupuje do štvrtého mesiaca.

 

Prečítajte si tiež: Putin dal Ukrajincom nečakanú ponuku. Kyjev okamžite reagoval

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies