Theresa Mayová má odvážny návrh týkajúci sa brexitu

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 07:48 • 2 min
Theresa Mayová má odvážny návrh týkajúci sa brexitu

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa snaží získať podporu pre svoju rozvodovú dohodu, teraz vraj plánuje predostrieť poslancom "odvážny návrh".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Veľká Británia sa v súvislosti s brexitom dostala do poriadnych problémov, kvôli ktorým sa pôvodne plánovaný dátum odchodu krajiny z EÚ musel presunúť z konca marca až na 31. októbra. Krajina však stále nemá plán, ako chce svoj odchod vlastne zrealizovať. Napriek tomu, že dohoda Theresy Mayovej bola v parlamente už trikrát odmietnutá, bude sa o nej hlasovať znova, došlo však k istým zmenám.

 

Mayová vyzvala poslancov, aby sa na jej návrh pozreli z iného uhla. Uviedla, že jej návrh teraz prichádza so "zlepšeným balíčkom opatrení, o ktorých si myslím, že môžu vyhrať novú podporu".

 

img


Therese Myaová sa s ostatnými stranami nevie na otázke brexitu zhodnúť, preto sa krajina momentálne nachádza v tejto patovej situácii. Odstúpenie premiérky momentálne žiada už aj jej vlastná Konzervatívna strana. Brexit vraj absolútne nezvláda. Mayová už naznačila, že pokiaľ jej dohoda neprejde v parlamente ani na štvrtýkrát, zo svojho postu odstúpi. Stať by sa tak malo už v priebehu júna.


Vládni ministri tento týždeň prediskutujú dané opatrenia a zamerajú sa na zabezpečenie podpory v politických stranách. Líder opozičných labouristov Jeremy Corbyn sa však vyjadril, že nič, čo počul, ho nepresvedčilo, že sú odlišné od predošlých ponúk týkajúcich sa brexitu.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies