Prvá dáma USA na kongrese demokratov: Môj manžel je človek, ktorému možno veriť

NETKY.SK • 5 September 2012, 06:45 • 2 min
Prvá dáma USA na kongrese demokratov: Môj manžel je človek, ktorému možno veriť

Prvá dáma USA na kongrese demokratov Môj manžel je človek, ktorému možno veriť - Politika Prvá dáma Spojených štátov amerických Michelle Obamová dnes vo svojom vystúpení na nominačnom zjazde Demokratickej strany láskyplne chválila svojho muža ako oddaného

slovakia

left justify in out

imgPrvá dáma Spojených štátov amerických Michelle Obamová dnes vo svojom vystúpení na nominačnom zjazde Demokratickej strany láskyplne chválila svojho muža ako oddaného manžela a starostlivého otca, "človeka, ktorému možno veriť", že ako prezident oživí slabú ekonomiku krajiny.
      Vykreslila ho ako vodcu, ktorý z vlastnej skúsenosti pozná každodenné problémy radových Američanov, ktorý ako prezident počúva, čo mu hovoria a presadzuje program, ktorý je v ich záujme. Pripomenula jeho skromné pomery v mladosti, kedy jazdil na skorodovanom aute a nosil topánky o číslo menšie, lebo väčšie nemal.
      Michelle Obamová si vyslúžila veľký potlesk. O republikánskom vyzývateľovi Obamu, Mittovi Romneyovi sa vo svojom vystúpení, ktoré uzatváralo otvárací deň zjazdu, nezmienila. Vyzvala však Američanov, aby podporili návrat jej manžela do Bieleho domu napriek mučivo pomalému zotavovaniu ekonomiky z recesie.
      Pripomenula slová Baracka Obamu, že "zmena je ťažká a pomalá a nikdy sa nestane celá naraz", "ale napokon sa tam dostaneme, vždy to dokážeme," citovala ju agentúra Associated Press.
      Starosta texaského mesta San Antonio, Julian Castro, ktorý má mexické korene, vo svojom vystúpení tesne pred Michelle Obamovou obvinil opozičnú Republikánsku stranu, že zlyháva v ochrane strednej triedy. Odsúdil ekonomickú politiku Mitta Romneyho a jeho spolukandidáta, wisconsinského kongresmana Paula Ryana.
      "Rozpočet Romneyho a Ryana nielen škrtá verejné vzdelávanie, ale škrtá (program zdravotného poistenia) Medicare, škrtá dopravu a škrtá pracovný výcvik. On nielen bije strednú triedu - on ju ruší. Ruší to, čo predchádzajúce generácie vybudovali, aby zabezpečili, že sa všetci môžu dostať do strednej triedy a zostať v nej," povedal Castro.
      Zjazd demokratov pozdravil prostredníctvom videonahrávky aj 87-ročný bývalý prezident USA Jimmy Carter, ktorý vyzdvihol Obamovu zahraničnú politiku a zdôraznil, že obnovil dobrú povesť USA vo svete. Jedným z rečníkov bol ďalší exprezident USA Bill Clinton. 

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies