Lengvarský naznačil, koľko by mohlo stáť antigénové testovanie

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 14:39 • 2 min
Lengvarský naznačil, koľko by mohlo stáť antigénové testovanie

BRATISLAVA - V pondelok (12. júna) predloží Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR) koaličným partnerom finančnú analýzu o vykonávaní antigénových a RT-PCR testov za symbolickú cenu pre občanov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v stredu po rokovaní vlády minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Dodal, že testovanie zadarmo, ako na to to boli občania doposiaľ zvyknutí, už nebude.

 

Ak by však vláda návrh odsúhlasila, určité množstvo antigénových a PCR testov by mohlo byť za symbolickú cenu, prípadne niektoré testy aj zadarmo.

 

Podľa šéfa rezortu by mohlo záujemcov o antigénové testovanie stáť približne 10 eur. Zároveň avizoval, že očkovanie v očkovacích centrách by sa už čoskoro mohlo robiť aj bez pozvánky

 

V pláne je podľa jeho slov monitorovanie hraníc. Na letiskách by sa mohli využívať LAMP testy. V skorom čase by to tak mohlo byť na bratislavskom letisku.

 

Dodal, že dnes ho čaká rokovanie s pendlermi a o prípadných zmenách v opatreniach voči nim bude informovať verejnosť po tomto stretnutí.
 

Prečítajte si tiež: Mikulec: Dočasne zatvorené hraničné priechody sa postupne opäť otvoria



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies