Primátorom v meste chce byť aj pôvodom Afričan

NETKY.SK • 6 Október 2010, 11:53 • 2 min
Primátorom v meste chce byť aj pôvodom Afričan

Primátorom v meste chce byť aj pôvodom Afričan

slovakia

left justify in out

img

O primátorský post v jednom z najmenších slovenských miest, v Dudinciach, prejavilo záujem päť ľudí. Zaujímavosťou je, že jeden z nich je černoch pochádzajúci z Etiópie.
      Ako TASR povedala zapisovateľka mestskej volebnej komisie Jana Pavelková, 45-ročný Wondimu Molla žije v Dudinciach viac ako päť rokov. "V meste si kúpil s rodinou dom a v kolónke zamestnanie má napísané podnikateľ," uviedla. Kandidovať chce ako nezávislý.
      V meste predložilo svoje kandidátky celkom päť záujemcov o kreslo primátora. Okrem Mollu aj súčasný šéf mestského úradu Štefan Pokľuda, ktorého podporujú SNS, KDH, ĽS-HZDS, Pavel Poliak s podporou Smeru-SD, SDKÚ-DS, SDĽ a ďalší dvaja nezávislí - Róbert Rajčan a Alena Vargová.
      Keďže mesto má približne 1500 obyvateľov, všetci kandidáti na primátora potrebovali pre svoju podporu zozbierať 100 podpisov.
      Uchádzačov o miesto poslanca zaevidovali v Dudinciach 43. Kým doteraz bolo v mestskom zastupiteľstve sedem poslancov, v novom volebnom období ich bude o dvoch viac.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies