Pri Moskve zhabali 174 kilogramov vysokokoncentrovaného heroínu

NETKY.SK • 1 November 2014, 06:35 • 2 min
Pri Moskve zhabali 174 kilogramov vysokokoncentrovaného heroínu

MOSKVA - V okolí moskovského letiska Domodedovo zhabali ruské bezpečnostné orgány v noci nadnes 174 kilogramov vysokokoncentrovaného heroínu, ktorého hodnota na čiernom trhu by predstavovala v prepočte okolo 400 miliónov eur. Droga pochádza z Afganistanu, informovali dnes ruská agentúra TASS a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na ruský protidrogový úrad.

slovakia

left justify in out

K odhaleniu drogového kontrabandu došlo vďaka dva roky trvajúcemu vyšetrovaniu siete priekupníkov s drogami, ktorej šéf je tadžického pôvodu. Tak jeho, ako aj viacero jeho komplicov zadržali. Iba pred týždňom zhabali v ruskej Novosibirskej oblasti viac ako 65 kilogramov heroínu v hodnote predstavujúcej na čiernom trhu v prepočte okolo 500 miliónov USD. Federálna bezpečnostná služba (FSB) pri tejto operácii zatkla dvojicu vodcov medziregionálneho drogového gangu, voči ktorým boli následne vznesené obvinenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies