Poľsko protestuje proti plánovanej dani z reklamy

NETKY.SK • 10 Február 2021, 09:49 • 2 min
Poľsko protestuje proti plánovanej dani z reklamy

Poľské médiá sa rozhodli urobiť "tichý protest" proti dodatočnej dani, ktorá by mohla niektoré médiá zlikvidovať.

slovakia

left justify in out

Vláda v Poľsku chce aby mediálne spoločnosti platili dodatočnú daň z reklamy. Médiá sa búria a tvrdia, že pôsobia legálne a nevyhýbajú sa žiadnym poplatkom a príspevkom. Toto patrenie by podľa nich mohlo spôsobiť likvidáciu niektorých mediálnych podnikov.

 

img

Podľa médií navrhovaná právna úprava zasiahne poľského diváka, poslucháča, čitateľa, používateľa internetu i celkovú produkciu. Môže to tiež podľa nich predstavovať hrozbu pre mediálny trh či slobodu prejavu.

 

img

Médiá sa rozhodli na tento problém poukázať. Viaceré poľské weby dnes ráno zobrazovali iba čierne pozadie s krátkymi textami, na ktorých stálo napríklad „Tu mal byť váš obľúbený portál“. Viaceré médiá pohrozili, že v stredu o 12:00 prestanú zobrazovať informácie, komentáre a iné publicistické materiály. Namiesto nich bude dostupná iba spomenutá čierna tabuľa a list adresovaný príslušným poľským orgánom. Týmto spoločným protestom sa pokúšajú poukázať na realitu bez prístupu k informáciám, ktorú Poľsko riskuje, ak na médiá uvalí ďalšie finančné bremeno.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies